Aftensmad

Pide

Klassisk opskrift på tyrkisk pizza-type – pide.

Pide
Pide
Rasmus Krarup Jensen
Af Rasmus Krarup Jensen 15. januar 2021

Hvis du leder efter en anderledes take på en pizza, så skal du kigge over skuldrene på det tyrkiske køkken.

De har en gammel traditionel opskrift, som går under navnet pide.

En slags 'både' eller aflange brød, som formes med kanter, der holder fyldet inde.

Jeg har lavet min version af et par eksemplarer herunder – men det gode ved sådan en opskrift er, at du kan bruge lige hvad du har ved hånden.

Lidt ligesom når man laver en tøm køleskabet-pizza!

Herunder er en opskrift på en oste-udgave med æg og tomater, samt en med fars, spidskommen og peberfrugt.

Vores team kan have anvendt AI til at assistere i skabelsen af dette indhold, som er gennemgået af redaktørerne.

Opskrift

Arbejdstid 10 min
Ventetid 60 min
Tilberedningstid 20 min
Antal 2 pers.

Ingredienser

Hvedemel 250 gram
Vand 2 dl
Gær 10 gram
Salt 1 tsk
Hakket kød (okse, svin eller lam) 200 gram
Peberfrugt, røde 1 stk
Spidskommen, stødt 1 tsk
Æg 1 stk
Frisk mozzarella 100 gram
Cherrytomater 6 stk
Hvidløg, revet 2 tsk
Sesamfrø, kan undlades 1 spsk.
Olivenolie 1 spsk.
Løg 0.50 stk
Æg, til pensling 1 stk

Fremgangsmåde