Bagværk

Pistaciesnitter: nøddetrekanter med pistacie-marcipan

Lækre grønne snitter!

Pistaciesnitter: nøddetrekanter med pistacie-marcipan
Rasmus Krarup Jensen
Af Rasmus Krarup Jensen 4. marts 2022

Pistacienødder har altid været en favorit i det søde køkken hos mig. Jeg har for nyligt fundet et sted, hvor man kan købe usaltede pistacienødder i mængder, der giver mening i større bageprojekter – nemlig hos Koro.

Og denne gang har jeg kastet mig over en nyfortolkning af den klassiske nøddetrekant, som er en favorit hos den lokale bager.

Denne gang med all-in på pistacienødder – og så er snittet så pænt, at jeg ikke kunne nænne at dyppe dem i chokolade. Men det kan man sagtens gøre!

Jeg vælger derfor at kalde dem pistaciesnitter.

De består af en sprød og porøs mørdejsbund, som er toppet med en hjemmelavet pistacie-marcipan og til sidst coatet i en karamel lavet med brun farin og karamelliserede pistacienødder.

En himmerigs mundfuld!

Og slet ikke så avanceret, som den måske kan se ud – fang min opskrift på pistaciesnitter herunder:

Vores team kan have anvendt AI til at assistere i skabelsen af dette indhold, som er gennemgået af redaktørerne.

Opskrift

Arbejdstid 20 min
Ventetid 30 min
Tilberedningstid 45 min
Antal 16 pers.

Ingredienser

Hvedemel 200 gram
Smør 100 gram
Sukker 100 gram
Mælk 3 spsk.
Pistacienødder, usaltede 200 gram
Sukkersirup (0,5 dl vand, 0,5 dl sukker) 1 stk
Æg 2 stk
Smør 100 gram
Vaniljesukker 1 tsk
Hvedemel 2 spsk.
Brun farin 60 gram
Rørsukker 60 gram
Glukosesirup 2 spsk.
Smør 50 gram
Pistacienødder, usaltede 3 dl
Piskefløde 2 dl

Fremgangsmåde