Mandekogebogen

Pocheret æg

Den klassiske tilberedning af ægget.

Vil du også gerne lære at pochere et æg? Selvom det er en meget simpel opskrift, så kan det måske virke lidt intimiderende at gå i gang med.

Men når først du har grundideen på plads, så kan du få den lækre konsistens på ægget med den flydende midte!

Se med herunder:

ANNONCE

Pocheret æg

Sådan lærer du teknikken!

1 portioner 4 minutter
Forberedelse: 0 minutter
Ventetid: 0 minutter
Tilberedning: 4 minutter
Ca. 100 kcal pr. portion

Ingredienser

  • 1 stk æg
  • 1 spsk. eddike

Fremgangsmåde

  1. Fyld vand i en gryde med god plads - vandet skal dække cirka halvdelen af gryden.
  2. Bring det i kog. Så snart vandet koger, tilsætter du eddiken og sørger for, at vandet forbliver lige under kogepunktet.
  3. Slå ægget ud i en lille skål eller kop. Tag en grydeske og bring vandet i rotation ved at dreje det rundt et par gange.
  4. Mens vandet snurrer rundt, hælder du forsigtigt ægget med 'i omløb'.
  5. Pocher ægget i ca. 4 minutter, så hviden koagulerer og blommen forbliver flydende.
  6. Med mindre æggene serveres straks, kan du med rette lægge dem i en skål med isvand og tage dem hurtigt op igen - det stopper kogningen, men sørger for, at den stadig bevarer varmen.
Del
Om forfatteren
Rasmus Krarup Jensen Rasmus Krarup Jensen

Følg på:
Instagram

"Mad handler om smag – ikke om mængden af kød på sin pizza, eller manglen af samme på en grøntsagsret. Det handler om smagsoplevelser, nydelsen af at være i det kreative køkken og ikke mindst muligheden for at udvide sin horisont af, hvad mad indebærer."

Kontakt: rkj@connery.dk

Vil du blogge hos os?

Seneste nyt