Mandekogebogen

Pocket pies med æblefyld

Dampende varme pakker med lune æbler!

Pocket pies forbindes ofte med nogle ret industrielle kreationer, som man blandt andre kan købe på McDonalds, og det er lidt en skam. Selve konceptet er nemlig ganske fantastisk, og kan med lidt hjemmelavede kreationer blive et fantastisk stykke bagværk til aftenkaffen. 

Med en velkrydret dej og en sammenkogt æblegrød på syltesukker (på den måde er det nemmere at styre konsistensen, når de skal fyldes i kagerne på grund af pektinen!) kan du på ingen tid lave dampende varme pocket pies, som er ganske uimodståelige.

Se opskriften herunder og udnyt de danske æbler omkring dig!

ANNONCE
Pocket pies med æblefyld

Pocket pies

Lækre pakker med cremet æblefyld.

12 portioner 45 minutter
Forberedelse: 30 minutter
Ventetid: 0 minutter
Tilberedning: 15 minutter
Ca. 550 kcal pr. portion

Ingredienser

  • 400 gram æbler, skrællet
  • 1 stk vaniljestang
  • 1½ dl syltesukker
  • 100 gram smør
  • 2 dl mælk
  • 350 gram hvedemel
  • 2 tsk vaniljesukker
  • 1 tsk kanel
  • 1 tsk kardemomme
  • 1 dl rørsukker
  • 1 stk æg
  • 20 gram gær

Fremgangsmåde

  1. Læg de skrællede æbler uden kernehus i en tykbundet gryde med en lille smule vand. Lad det koge op og tilsæt sukker og vaniljestang - smag til løbende i forhold til sukkeret. "Æblegrøden" skal være lidt syrlig i smagen, så passer den perfekt til den søde dej!
  2. Lad det efterfølgende simre i ca. 25-30 minutter ved svag varme. Æblegrøden skal køles helt af.
  3. Lun mælken langsomt i en gryde og lad smørret smelte i mælken. Blandingen skal være fingervarm, hvorefter du opløser gæren.
  4. Pisk ægget sammen med mælkeblandingen.
  5. Bland alle de tørre ingredienser sammen i en skål og tilsæt mælkeblandingen.
  6. Ælt dejen godt i 2-3 minutter og lad den hvile på køkkenbordet med et viskestykke over i ca. 1 time.
  7. Rul nu dejen ud til en stor firkant på ca. 0,5 centimeter tykkelse.
  8. Skær aflange firkanter ud af dejen og læg halvdelen af dem på en bageplade med bagepapir.
  9. Fordel et par skefulde af den afkølede æblemasse på firkantens midte uden at ramme ud til siderne.
  10. Læg en ny dejfirkant ovenpå æblefyldet, og klem forsigtigt siderne sammen.
  11. Lad dem hæve i ca. 10-15 minutter, hvorefter du klemmer siderne grundigt sammen med en gaffel.
  12. Brug en saks og klip tre aflange huller i den samlede dejpakke, så dampen kan komme ud.
  13. Drys en smule sukker på toppen og bag dem i en forvarmet ovn på 190 grader i ca. 15 minutter.
Del
Om forfatteren
Rasmus Krarup Jensen Rasmus Krarup Jensen

Følg på:
Instagram

"Mad handler om smag – ikke om mængden af kød på sin pizza, eller manglen af samme på en grøntsagsret. Det handler om smagsoplevelser, nydelsen af at være i det kreative køkken og ikke mindst muligheden for at udvide sin horisont af, hvad mad og mandemad indebærer."

Kontakt: rkj@connery.dk

Vil du blogge hos os?

Seneste nyt