Mandekogebogen

Pølsehorn

Den bedste opskrift på pølsehorn!

Pølsehornet er en simpel spise, men er ikke altid lige nem at få til at sidde i skabet. For alt i verden må de ikke blive tørre, med mindre man nyder at drukne sit bagværk i en syndflod at ketchup!

Jeg har bagt pølsehorn i mange år og min bedste opskrift finder du herunder - den er nem, overskuelig og så giver den brødet i pølsehornene en lækker, luftig og svampet konsistens.

Helt uimodståelige!

ANNONCE

Pølsehorn

Den bedste opskrift!

6 portioner 30 minutter
Forberedelse: 10 minutter
Ventetid: 0 minutter
Tilberedning: 20 minutter
Ca. 500 kcal pr. portion

Ingredienser

  • 25 gram gær
  • 2 stk æg(1 til dejen, 1 til pensling)
  • 150 ml mælk
  • 50 gram smør
  • 1 spsk. olivenolie
  • 8 stk pølser
  • 200 gram hvedemel
  • 100 gram groft rugmel
  • 1 tsk salt
  • ½ dl sesamfrø, kan undlades

Fremgangsmåde

  1. Lun mælken i en tykbundet gryde og smelt smørret i den lune mælk.
  2. Når mælken er fingervarm, opløses gæren og saltet heri.
  3. Tilsæt et æg (det andet er til pensling til sidst), olivenolie og hvedemelet - rør grundigt rundt. Tilsæt herefter rugmel, indtil du har en sammenhængende dej. Den skal stadig være luftig og lidt klistret.
  4. Lad dejen hæve i ca. 60 minutter.
  5. Drys mel ud på bordpladen og skrab dejen ud. Vend den sammen et par gange, og rul herefter dejen ud til en stor cirkel.
  6. Skær pølserne i 2 eller 3 dele, og læg dem langs kanten af cirklen. På den måde kan du se, hvor mange pølsehorn, du får.
  7. Skær et diagonalt snit ved siden af hver pølse, så du får små trekanter. Her ruller du dejen fra kanten og indad, så pølsen bliver lukket inde i dejen.
  8. Lad dem hæve i 20 minutter.
  9. Pensl med det sidste æg og drys eventuelt med sesamfrø.
  10. Bag dem i en forvarmet ovn på 200 grader i 16-18 minutter, indtil de er gyldne.
Del
Om forfatteren
Rasmus Krarup Jensen Rasmus Krarup Jensen

Følg på:
Instagram

"Mad handler om smag – ikke om mængden af kød på sin pizza, eller manglen af samme på en grøntsagsret. Det handler om smagsoplevelser, nydelsen af at være i det kreative køkken og ikke mindst muligheden for at udvide sin horisont af, hvad mad indebærer."

Kontakt: rkj@connery.dk

Vil du blogge hos os?

Seneste nyt