Aftensmad
Pommes Anna-fritter
Lagdelte, knasende sprøde fritter!
Af og til i køkkeneksperimenterne falder man over et par guldæg henad vejen – og den seneste fra mit køkken er, hvad jeg vil kalde:
Pommes Anna-fritter!
Du kender de klassiske Pommes Anna, hvor man skærer tynde skiver kartoffel ud og vender dem i smør og lægger dem i lag som en lasagne – herefter bages de, afkøles og varmes op igen, når man skal servere dem.
Men har du tænkt på, at man kan lave dem til fritter?
Resultatet blev utallige sprøde lag af pommes frites samlet i en bid – og du ved, hvad der gælder med rillede chips?
Samme effekt gælder her – de kan trække meget mere sovs og dip!
Fang min teknik herunder.
Tip: Jeg kørte bare klassisk kartoffel med smør, da jeg eksperimenterede med det, men du kan sagtens tilføje friske krydderurter mellem lagene på dine kartofler for ekstra smag til din fritter!
Tip 2: Du kan også vælge at stege dem lidt kortere tid, så du bare lige får sprødhed på ydersiden og cremet inde i midten – så den bliver mere over i Pommes Anna-afdelingen.
Vores team kan have anvendt AI til at assistere i skabelsen af dette indhold, som er gennemgået af redaktørerne.
Opskrift
Ingredienser
Mellemstore kartofler
600 gram
Smør
60 gram
Friske krydderurter, kan undlades (estragon, timian, oregano, etc.)
1 spsk.
Salt
1 tsk
Solsikkeolie, til stegning
500 ml
Fremgangsmåde
Læs også: