Mandekogebogen

Potato Cannolis

Dobbelt trouble-kartoffelsnack!

Cannolis er en klassisk italiensk dessert, hvor man fylder et sprødt kræmmerhus eller rør med creme. En skøn sød sag, som både er sprødt og lækkert.

Jeg har eksperimenteret med at tranformere ideen over til kartoffelverdenen - her laver man lækre ruller af papirtynde skiver kartoffel, som man sprøjter op med en parmesan-mættet kartoffelmos.

Cremet, let sprød og utroligt lækkert - det er en god snak, hvor man både for cremethed, sprødhed, dyb smag og masser af tekstur.

Fang opskriften herunder:

ANNONCE
Udskriv opskriften

Potato Cannolis

Lækre kartoffel-hapsere!

12 portioner 40 minutter
Forberedelse: 10 minutter
Ventetid: 0 minutter
Tilberedning: 30 minutter
Ca. 100 kcal pr. portion

Ingredienser

  • 1 stk bagekartoffel
  • 500 gram kartofler
  • 50 gram smør
  • 80 gram parmesanost
  • ½ tsk muskatnød, revet
  • ½ tsk fint salt + peber

Fremgangsmåde

  1. Skræl kartoflerne og skær dem i tern. Kog dem i usaltet vand i 15 minutter. Mos dem og rør dem op med smør, parmesan, muskat, salt og peber. Lad den køle lidt af og kom den på en sprøjtepose.
  2. Skræl din bagekartoffel og skær papirtynde skiver på et mandolinjern - brug enten et cannoli-jern eller et sammenrullet stykke stanniol. Pensl jernet/stanniol grundigt med olie og pensl grundigt kartoffelskiverne med olie - rul dem omkring jernet/stanniol, så de ligger med samlingen ned af. Bag dem i en ovn på 200 grader varmluft i ca. 10 minutter.
  3. Lirk dem forsigtigt af formen, når de er kølet let af - sprøjt dem op med kartoffelmosen og server dem. Er de ikke blevet helt sprøde (kartoffelsorten kan variere på sprødheden), så kan du smide dem ind i ovnen igen til sidst med fyld i - så får du også lidt bagt kartoffelmos-smag!
Del

Seneste nyt

Annonce