Potato skins
Fyldte kartofler med purløg, ost og bacon!
Hvis du elsker en god bagt kartoffel, så går du heller ikke galt i byen med potato skins.
I al sin enkelthed er det egentlig bare en måde at spise hele kartoflen på, når man alligevel har smidt dem i ovnen - det bagte 'kartoffelkød' skal skrabes ud (og gerne spises eller gemmes til kartoffelmos eller kroketter!) og herefter tilbereder man videre på skindet, så det bliver sprødt og lækkert.
Og selvfølgelig fyldt med ost og bacon - hvad ellers?
Se min udgave af de lækre potato skins herunder:
Potato skins
Sprøde og cremede!
16 portioner
1 time
Forberedelse: 5 minutter
Ventetid: 0 minutter
Tilberedning: 55 minutter
Ca. 100 kcal pr. portion
Ventetid: 0 minutter
Tilberedning: 55 minutter
Ingredienser
- 8 stk mellemstore kartofler
- 1½ dl creme fraiche
- 1 håndfuld purløg
- 80 gram gouda eller cheddar
- 100 gram bacon
- 3 spsk. olivenolie, til pensling
- 1 stk hvidløg
- 2 spsk. smør
Fremgangsmåde
- Forvarm ovnen til 210 grader. Vask dine kartofler for at undgå eventuelle jordrester og tør den grundigt i et viskestykke.
- Prik 5-6 gange med en gaffel i hver kartoffel - gerne langs siden, hvor vi senere skal lægge snittet, så du ikke spolerer overfladen på din skræl.
- Pensl dem grundigt med olivenolie på begge sider og bag dem i 45 minutter. Lad dem køle lidt af. Smelt i mellemtiden smørret i en lille gryde og rør et revet hvidløg i. Hak også purløg fint og tilsæt til cremefraichen og smag til med lidt salt og peber. Hav begge ting klar til det sidste finish.
- Når kartoflerne er afkølede nok til at blive håndteret, flækker du dem forsigtigt på midten og skraber 2/3 af kartoffelkødet ud på hver halve kartoffel - efterlad blot 0,5-1 cm kartoffel tilbage for lidt ekstra konsistens, eller fjern det hele, hvis de skal være sprødere. Fyldet kan du bruge til kartoffelmos, kroketter eller lignende.
- Varm ovnen op til 220 grader varmluft og pensl igen skrællen med lidt olivenolie på begge sider og drys lidt salt på - bag dem 5 minutter med skrælsiden opad.
- Tag dem herefter ud af ovnen og pensl dem alle med hvidløgsmørret - fyld dem herefter halvt op med revet ost og bacon - tilbage i ovnen med dem igen, skru op på 230 grader grill og varmluft og giv dem ca. 5-6 minutter, indtil osten er smeltet og kanten på skrællen bliver sprød og brun.
- Lad dem herefter køle en lille smule af og servér dem med cremefraiche og lidt ekstra finthakket purløg.