Mandekogebogen

Sådan laver du den perfekte bagekartoffel

Sådan går du aldrig galt i byen med en bagekartoffel!

En bagekartoffel.

Det burde være en simpel opgave at tilberede den, så den både smager bagt og er blød og lækker i midten. 

Men det kan være en udfordring, da mange tips og tricks gennem tiden ofte ikke gør noget godt for tilberedningen - tværtimod.

Den gamle måde med at pakke kartoflerne ind i sølvpapir skal skrottes nu!

Kartoflen skal bages i sin egen skræl. 

Med denne opskrift får du perfekte bagekartofler - hver gang.  

ANNONCE

Den perfekte bagekartoffel

Opskrift:

(2-10 stk.)

2+ bagekartofler (På størrelse med en stor knytnæve)

2 tsk. salt

Friskkværnet peber

Olivenolie

Fremgangsmåde:

Stuetemperatur

Sørg først og fremmest for, at dine kartofler ikke har ligget i køleskabet op til bagningen. Det kan undgås ved at have dem ude på køkkenbordet i minimum en time, inden de ryger i ovnen. Forvarm desuden ovnen til 210 grader.

X marks the spot

Næste skridt er at vaske kartoffel grundigt, såfremt du gerne vil have mulighed for at spise skrællen. Derefter skal du med en skarp kniv lave et stort krydssnit i midten af kartoflen - du skal ikke skære i gennem skrællen i bunden, men så dybt som muligt.

Krydr!

Læg dem på en bageplade. Hæld rigeligt med olivenolie på snittet af kartoflerne, og krydr efterfølgende med rigeligt salt og peber. 

Høj varme og tålmodighed

Kartoflerne skal nu ind i ovnen ved 210 grader. Opskriften tager udgangspunkt omkring op til 10 stk. kartofler - er der flere, så skal tiden justeres lidt. Med 2-10 stk. kartofler skal kartoflerne have 1 time og 20-25 minutter. 

Efter turen i ovnen har du en sprød kartoffeloverflade og en cremet midte - som ikke smager af kogt kartoffel!

ANNONCE

Opskriften på den perfekte bagekartoffel

Sprød og cremet!

2 portioner 30 minutter
Forberedelse: 5 minutter
Ventetid: 30 minutter
Tilberedning: 55 minutter
Ca. 150 kcal pr. portion

Ingredienser

  • 2 stk bagekartoffel
  • 2 tsk salt
  • 2 knsp. peber
  • 2 spsk. olivenolie

Fremgangsmåde

  1. Stuetemperatur. Sørg først og fremmest for, at dine kartofler ikke har ligget i køleskabet op til bagningen. Det kan undgås ved at have dem ude på køkkenbordet i minimum en time, inden de ryger i ovnen. Forvarm desuden ovnen til 210 grader.
  2. X marks the spot Næste skridt er at vaske kartoffel grundigt, såfremt du gerne vil have mulighed for at spise skrællen. Derefter skal du med en skarp kniv lave et stort krydssnit i midten af kartoflen - du skal ikke skære i gennem skrællen i bunden, men så dybt som muligt.
  3. Krydr! Læg dem på en bageplade. Hæld rigeligt med olivenolie på snittet af kartoflerne, og krydr efterfølgende med rigeligt salt og peber.
  4. Høj varme og tålmodighed Kartoflerne skal nu ind i ovnen ved 210 grader. Opskriften tager udgangspunkt omkring op til 10 stk. kartofler - er der flere, så skal tiden justeres lidt. Med 2-10 stk. kartofler skal kartoflerne have 1 time og 20-25 minutter. Efter turen i ovnen har du en sprød kartoffeloverflade og en cremet midte - som ikke smager af kogt kartoffel!
Del
Om forfatteren
Rasmus Krarup Jensen Rasmus Krarup Jensen

Følg på:
Instagram

"Mad handler om smag – ikke om mængden af kød på sin pizza, eller manglen af samme på en grøntsagsret. Det handler om smagsoplevelser, nydelsen af at være i det kreative køkken og ikke mindst muligheden for at udvide sin horisont af, hvad mad indebærer."

Kontakt: rkj@connery.dk

Vil du blogge hos os?

Seneste nyt