Sådan laver du den perfekte bagekartoffel
Sådan går du aldrig galt i byen med en bagekartoffel!
En bagekartoffel.
Det burde være en simpel opgave at tilberede den, så den både smager bagt og er blød og lækker i midten.
Men det kan være en udfordring, da mange tips og tricks gennem tiden ofte ikke gør noget godt for tilberedningen - tværtimod.
Den gamle måde med at pakke kartoflerne ind i sølvpapir skal skrottes nu!
Kartoflen skal bages i sin egen skræl.
Med denne opskrift får du perfekte bagekartofler - hver gang.
Den perfekte bagekartoffel
Opskrift:
(2-10 stk.)
2+ bagekartofler (På størrelse med en stor knytnæve)
2 tsk. salt
Friskkværnet peber
Olivenolie
Fremgangsmåde:
Stuetemperatur
Sørg først og fremmest for, at dine kartofler ikke har ligget i køleskabet op til bagningen. Det kan undgås ved at have dem ude på køkkenbordet i minimum en time, inden de ryger i ovnen. Forvarm desuden ovnen til 210 grader.
X marks the spot
Næste skridt er at vaske kartoffel grundigt og eventuelt give dem en tur med grøntsagsbørsten*, såfremt du gerne vil have mulighed for at spise skrællen. Derefter skal du med en skarp kniv lave et stort krydssnit i midten af kartoflen - du skal ikke skære i gennem skrællen i bunden, men så dybt som muligt.
Krydr!
Læg dem på en bageplade. Hæld rigeligt med olivenolie på snittet af kartoflerne, og krydr efterfølgende med rigeligt salt og peber.
Høj varme og tålmodighed
Kartoflerne skal nu ind i ovnen ved 210 grader. Opskriften tager udgangspunkt omkring op til 10 stk. kartofler - er der flere, så skal tiden justeres lidt. Med 2-10 stk. kartofler skal kartoflerne have 1 time og 20-25 minutter.
Efter turen i ovnen har du en sprød kartoffeloverflade og en cremet midte - som ikke smager af kogt kartoffel!
Opskriften på den perfekte bagekartoffel
Sprød og cremet!
Ventetid: 30 minutter
Tilberedning: 55 minutter
Ingredienser
- 2 stk bagekartoffel
- 2 tsk salt
- 2 knsp. peber
- 2 spsk. olivenolie
Fremgangsmåde
- Stuetemperatur. Sørg først og fremmest for, at dine kartofler ikke har ligget i køleskabet op til bagningen. Det kan undgås ved at have dem ude på køkkenbordet i minimum en time, inden de ryger i ovnen. Forvarm desuden ovnen til 210 grader.
- X marks the spot Næste skridt er at vaske kartoffel grundigt, såfremt du gerne vil have mulighed for at spise skrællen. Derefter skal du med en skarp kniv lave et stort krydssnit i midten af kartoflen - du skal ikke skære i gennem skrællen i bunden, men så dybt som muligt.
- Krydr! Læg dem på en bageplade. Hæld rigeligt med olivenolie på snittet af kartoflerne, og krydr efterfølgende med rigeligt salt og peber.
- Høj varme og tålmodighed Kartoflerne skal nu ind i ovnen ved 210 grader. Opskriften tager udgangspunkt omkring op til 10 stk. kartofler - er der flere, så skal tiden justeres lidt. Med 2-10 stk. kartofler skal kartoflerne have 1 time og 20-25 minutter. Efter turen i ovnen har du en sprød kartoffeloverflade og en cremet midte - som ikke smager af kogt kartoffel!