Mandekogebogen

Sådan laver du dine egne nachos

Lidt ekstra kærlighed til 'chipsene'!

Nachos.

En klassisk tømmermænds/lækkersulten-ret, hvor man bager en håndfuld tortilla-chips med ost og krydrer det med salsa, jalapenos og eventuelt en røvfuld kød og grøntsager.

Men har du prøvet at lave chipsene selv?

Det er overraskende nemt - og nej, jeg snakker ikke om bare at købe nogle tortillas på supermarkedet og bage dem som trekanter i ovnen.

Helt fra bunden!

Det giver en ekstra god smag, en fantastisk sprødhed - og hvis man går op i kalorier, så er de også meget sundere end købeversionerne.

Du kan se med herunder, hvordan man laver sine egne nachos-chips!

Fyldet brugt på billedet af guacamole, salsa af tomat, jalapenos, æblecidereddike og rød chili, cheddar og forårsløg. 

ANNONCE
Saml dejen til en ensformig masse - lidt a la pastadej. - Sådan laver du dine egne nachos Saml dejen til en ensformig masse - lidt a la pastadej.
Vej dejen, fordel den i 8 dele og form dem til kugler. - Sådan laver du dine egne nachos Vej dejen, fordel den i 8 dele og form dem til kugler.
Rul kuglerne ud til ønsket størrelse. - Sådan laver du dine egne nachos Rul kuglerne ud til ønsket størrelse.
Steg dem på panden - 30 sekunder på hver side. - Sådan laver du dine egne nachos Steg dem på panden - 30 sekunder på hver side.
Skær dem ud og læg dem på en bageplade. - Sådan laver du dine egne nachos Skær dem ud og læg dem på en bageplade.
Frisk fra ovnen! - Sådan laver du dine egne nachos Frisk fra ovnen!
Voila! - Sådan laver du dine egne nachos Voila!

Nachos

Sprød tømmermændsmad!

8 portioner 30 minutter
Forberedelse: 10 minutter
Ventetid: 0 minutter
Tilberedning: 20 minutter
Ca. 300 kcal pr. portion

Ingredienser

  • 200 gram majsgryn/majsmel
  • 100 gram hvedemel
  • 1½ spsk. olivenolie
  • 1½ tsk salt
  • ½ tsk bagepulver, kan undlades
  • 1½ dl vand

Fremgangsmåde

  1. Bland de tørre ingredienser sammen og tilsæt herefter olien og lidt af vandet ad gangen.
  2. Dejen skal æltes i hånden, så du kan mærke dig frem. Konsistensmæssigt må den godt være lidt 'tør', ment på den måde at den nemt kan revne, hvis du er for voldsom med den - men den skal stadigvæk kunne samle sig til en klump.
  3. Vej dejen og fordel den i ca. 8 små kugler. Lad de små kugler trække på køkkenbordet med et fugtigt viskestykke over sig i 10-15 minutter. Forvarm i mens ovnen til 200 grader.
  4. Form nu dejkuglerne til små, runde tortillas - først med håndfladen, så du kan styre, at den ikke revner for meget. Og rul den derefter tyndt ud med en kagerulle.
  5. Varm en tør pande godt op, og når den har nået en høj temperatur, bager du tortillas i ca. 25-30 sekunder på hver side.
  6. Så snart de er af panden, skærer du din tortilla ud i 6-8 trekanter og lægger dem på en bageplade med bagepapir.
  7. Giv dem ca. 8 minutter ved 200 grader, indtil de har fået farve.
  8. Lad dem køle lidt af, inden du dækker dem med lidt ost og smider dem tilbage i ovnen, indtil osten er smeltet. Herefter kan du freestyle med fyldet!
Del
Om forfatteren
Rasmus Krarup Jensen Rasmus Krarup Jensen

Følg på:
Instagram

"Mad handler om smag – ikke om mængden af kød på sin pizza, eller manglen af samme på en grøntsagsret. Det handler om smagsoplevelser, nydelsen af at være i det kreative køkken og ikke mindst muligheden for at udvide sin horisont af, hvad mad indebærer."

Kontakt: rkj@connery.dk

Vil du blogge hos os?

Seneste nyt