Sådan laver du dine egne nachos
Lidt ekstra kærlighed til 'chipsene'!
Nachos.
En klassisk tømmermænds/lækkersulten-ret, hvor man bager en håndfuld tortilla-chips med ost og krydrer det med salsa, jalapenos og eventuelt en røvfuld kød og grøntsager.
Men har du prøvet at lave chipsene selv?
Det er overraskende nemt - og nej, jeg snakker ikke om bare at købe nogle tortillas på supermarkedet og bage dem som trekanter i ovnen.
Helt fra bunden!
Det giver en ekstra god smag, en fantastisk sprødhed - og hvis man går op i kalorier, så er de også meget sundere end købeversionerne.
Du kan se med herunder, hvordan man laver sine egne nachos-chips!
Fyldet brugt på billedet af guacamole, salsa af tomat, jalapenos, æblecidereddike og rød chili, cheddar og forårsløg.
Saml dejen til en ensformig masse - lidt a la pastadej.
Vej dejen, fordel den i 8 dele og form dem til kugler.
Rul kuglerne ud til ønsket størrelse.
Steg dem på panden - 30 sekunder på hver side.
Skær dem ud og læg dem på en bageplade.
Frisk fra ovnen!
Voila!
Nachos
Sprød tømmermændsmad!
8 portioner
30 minutter
Forberedelse: 10 minutter
Ventetid: 0 minutter
Tilberedning: 20 minutter
Ca. 300 kcal pr. portion
Ventetid: 0 minutter
Tilberedning: 20 minutter
Ingredienser
- 200 gram majsgryn/majsmel
- 100 gram hvedemel
- 1½ spsk. olivenolie
- 1½ tsk salt
- ½ tsk bagepulver, kan undlades
- 1½ dl vand
Fremgangsmåde
- Bland de tørre ingredienser sammen og tilsæt herefter olien og lidt af vandet ad gangen.
- Dejen skal æltes i hånden, så du kan mærke dig frem. Konsistensmæssigt må den godt være lidt 'tør', ment på den måde at den nemt kan revne, hvis du er for voldsom med den - men den skal stadigvæk kunne samle sig til en klump.
- Vej dejen og fordel den i ca. 8 små kugler. Lad de små kugler trække på køkkenbordet med et fugtigt viskestykke over sig i 10-15 minutter. Forvarm i mens ovnen til 200 grader.
- Form nu dejkuglerne til små, runde tortillas - først med håndfladen, så du kan styre, at den ikke revner for meget. Og rul den derefter tyndt ud med en kagerulle.
- Varm en tør pande godt op, og når den har nået en høj temperatur, bager du tortillas i ca. 25-30 sekunder på hver side.
- Så snart de er af panden, skærer du din tortilla ud i 6-8 trekanter og lægger dem på en bageplade med bagepapir.
- Giv dem ca. 8 minutter ved 200 grader, indtil de har fået farve.
- Lad dem køle lidt af, inden du dækker dem med lidt ost og smider dem tilbage i ovnen, indtil osten er smeltet. Herefter kan du freestyle med fyldet!