Aftensmad

Sådan laver du en napolitansk pizza i Danmark

Den rigtige napolitanske pizza efter forskrifterne.

Sådan laver du en napolitansk pizza i Danmark
Napolitansk pizza
Rasmus Krarup Jensen
Af Rasmus Krarup Jensen 18. november 2020

Når det kommer til den ædle kunst at lave en god pizza, så er der mange måder at gøre det på.

Der findes utallige varianter, afarter og konsistenser – nogle elsker de helt simple, mens andre ikke kan få nok fyld på toppen.

Mens der efterhånden er lidt fri leg til at lave lige den pizza, man ønsker – så er der visse regler der gælder for de helt autentiske pizzaer.

Her snakker vi eksempelvis den Napolitanske pizza. 

Og har har vi teamet op med brødrene Fernandes fra Disotto Ristobar i Roskilde, som har lavet den perfekte opskrift til at lave den derhjemme.

En opskrift, som de efter flere dages intense eksperimenter er stolte af at viderebringe!

Læs mere om det napolitanske pizza-koncept lige her – og læs opskriften herunder.

"Da en almindelig ovn ikke kan komme op på de grader, der skal bruges for at bage en ægte napolitansk pizza, kan det helt enkelt ikke lade sig gøre at lave den helt korrekt. Men efter en masse forsøg er jeg kommet frem til en opskrift, der giver en lækker pizza med en fyldig skorpe og blød bund, som er de typiske karaktaristika for en napolitansk pizza."

– Brødrene Fernandes

Vores team kan have anvendt AI til at assistere i skabelsen af dette indhold, som er gennemgået af redaktørerne.

Opskrift

Arbejdstid 20 min
Ventetid 1140 min
Tilberedningstid 15 min
Antal 4 pers.

Ingredienser

Tipo00-mel 700 gram
Vand 400 ml
Gær 4 gram
Fint havsalt 35 gram
Olivenolie 30 ml
Sukker 30 gram

Fremgangsmåde