Mandekogebogen

Sådan laver du perfekte hasselback-kartofler

Opskrift på hasselback-kartofler - et sikkert hit!

Hasselback-kartofler er bare tilbehøret, der altid kommer tilbage på mode. Det kan noget.

Det er i al sin enkelthed jo bare en måde at få kartofler til at blive tilberedt hurtigere ved at skære i dem og gøre overfladen ud til ovnen mere tilgængelig.

Men det fungerer bare!

Og herunder får du en klassisk fremgangsmåde på, hvordan man gør det. Du kan vælge at lave dem både med eller uden skræl!

TIP: Hvis det skal gå RIGTIG hurtigt, så kan du lige halvere hver kartoffel, inden du skærer riller i - på den måde er tilberedningstiden yderligere forkortet og kan bages på omkring 30 minutter.

ANNONCE

Hasselback-kartofler

Klassikeren!

4 portioner 50 minutter
Forberedelse: 10 minutter
Ventetid: 0 minutter
Tilberedning: 40 minutter
Ca. 550 kcal pr. portion

Ingredienser

  • 1000 gram kartofler
  • ½ dl olivenolie
  • 2 tsk salt

Fremgangsmåde

  1. Skræl kartoflerne. Læg kartoflen på bordet og læg herefter to skærebrætter på hver side af den.
  2. Læg kniven på kartoflen, så skærret rammer begge skærebrætter - på den måde får du lagt det perfekte snit UDEN at skære helt i gennem.
  3. Pensl hver enkelt kartoffel grundigt med olivenolie efter snitteriet - og krydr med salt og eventuelt andre krydderier.
  4. Bag dem i en forvarmet ovn på 200 grader i ca. 40 minutter.
Del
Om forfatteren
Rasmus Krarup Jensen Rasmus Krarup Jensen

Følg på:
Instagram

"Mad handler om smag – ikke om mængden af kød på sin pizza, eller manglen af samme på en grøntsagsret. Det handler om smagsoplevelser, nydelsen af at være i det kreative køkken og ikke mindst muligheden for at udvide sin horisont af, hvad mad indebærer."

Kontakt: rkj@connery.dk

Vil du blogge hos os?

Seneste nyt