Aftensmad
Sådan steger du den perfekte andesteg
Klassisk opskrift på andesteg til højtiderne.
Andesteg.
En ægte klassiker til højtiderne, som vi ynder at tilberede både til Mortens Aften og til Juleaften.
Du ved, en sprød and fyldt med æbler og svesker med brun sovs, brunede kartofler og ikke mindst masser af rødkål!
Der findes utallige måder – langtidsstegt og klassisk – og denne opskrift er den helt klassiske, stensikre metode, som sørger for en saftig, sprød and til familien.
Op mod 600.000 ænder ender på danskernes tallerkner op mod Mortens Aften. En aften som er opkaldt efter Morten Bisp, eller som han hed i Frankrig, Martin af Tours. Borgerne i byen Tours ønskede at udnævne Martin til bisp, men det ville han ikke, så han gemte sig på en gåsesti.
Han blev dog hurtigt fundet, fordi gæssene skræppede op og afslørede hans skjulested. Som en slags hævn over gæssene, foranstaltede Martin at borgerne i byen mindst én gang hvert år skulle slagte en gås og spise den.
I moderne tid har man vekslet mellem and, gås og andre typer fjerkræ i forbindelse med Mortens Aften, hvoraf anden dog er den mest populære.
Hvordan er det lige, at man tilbereder en and, så man får den perfekte andesteg?
Vi har allieret os med med Slagter Lund og udviklet en stensikker (måske den bedste?) opskrift på en perfekt and til Mortens Aften og Juleaften – følg med herunder, hvor du får en solid opskrift på stegt and og gode råd til, hvordan du også får den perfekte sovs.
Opskriften er en sikker vinder til jul, Mortens Aften eller måske bare en 'hyggeand' midt om sommeren?
Hjemme hos slagterfamilien Lund er Mortens Aften på flere måder en generalprøve på julen – både familiens egen og kundernes. Dér udnytter de chancen for at teste om rødkål, andestegssovs, confiterede andelår og ikke mindst de friskslagtede ænder sidder lige i "skabet", som de skal. De tester evnerne i køkkenet og kommer typisk i tanke om de sidste forberedelser, der skal gøres inden det store juleræs.
Følg med herunder, hvor du får step by step i forhold til stegetid, fyld, sovs og lignende:
Vores team kan have anvendt AI til at assistere i skabelsen af dette indhold, som er gennemgået af redaktørerne.
Opskrift
Ingredienser
Andesteg + indmad
1 stk
Æbler
400 gram
Svesker
400 gram
Groft Salt
2 spsk.
Piskefløde
2 dl
Majsstivelse
1 spsk.
Fremgangsmåde
Læs også: