Salttørrede æggeblommer
Lav din egen umami-topping med simple konserveringsmetoder!
Hvis man trænger til et ekstra kick til sin pastaret, er denne konserveringsmetode en helt fantastisk måde at udnytte den fantastiske smag af æggeblomme. Ved et par forskellige tørringsprocesser skaber man en slags umami-fornemmelse ud fra hjertet af en hønseæg.
Salttørrede æggeblommer
Det perfekte umami-krydderi!
0 portioner
170 timer, 10 minutter
Forberedelse: 10 minutter
Ventetid: 168 timer
Tilberedning: 2 timer
Ca. kcal pr. portion
Ventetid: 168 timer
Tilberedning: 2 timer
Ingredienser
- 6 stk æggeblomme
- 150 gram groft salt
- 150 gram sukker
Fremgangsmåde
- Rør sukker og salt sammen og fordel det på et fad. Lave små fordybninger. Klæk æggene og skil hviderne fra.
- Placér æggeblommerne i fordybningerne og dæk dem helt til med sukkersaltet. Lad dem tørre/trække i køleskabet i minimum 6-7 dage.
- Herefter tages de nu faste æggeblommer op af massen og børstes fri for sukker og salt. Lad dem lufttørre i ovnen ved 65-70 grader i godt og vel 1,5-2 timer. Herefter er blommen helt hård og klar til at blive revet over hvad som helst!