Seekh Kebab
Lækre, pakistanske spyd!
Hvis du mangler lidt inspiration til grillen i år, nu hvor solen begynder at titte frem fra sit skjul - så går man aldrig galt i byen med hjemmelavet kebab.
Denne gang har vi kastet os over de lækre Seekh Kebab-spyd, som er utroligt nemme at lave - og smager fantastisk!
Seekh kebab er en populær kødret i det indiske subkontinent og dele af Mellemøsten. Det består typisk af hakket kød, som ofte er lam eller oksekød, selvom kylling og andre kød også kan bruges. Kødet krydres med en blanding af forskellige krydderier som spidskommen, koriander, ingefær, hvidløg, løg, chili og korianderblade.
Det unikke ved seekh kebab er dens form, der ligner en lang pølse eller en spids, da det er formet omkring en metal- eller træspids (kendt som seekh på hindi/urdu, hvorfra navnet kommer).
Disse spyd kan derefter grilles eller steges over åben ild, i grill eller i en tandoor (traditionel lerovn), hvilket giver retten en karakteristisk røget smag og en smuk, grillet overflade.
Seekh kebab menes at have sine rødder i den tyrkiske shish kebab, men det har udviklet sig til sin egen variation og popularitet i det indiske subkontinent gennem historien.
Fang opskriften herunder:
Seekh Kebab
Lækre, indisk-krydrede spyd!
Ventetid: 1 time
Tilberedning: 10 minutter
Ingredienser
- 500 gram oksefars el. lammefars
- 1½ tsk koriander, stødt
- 1½ tsk spidskommen, stødt
- 1 stk frisk koriander, bundt
- 1½ spsk. garam masala
- 5 fed hvidløg
- 2 tsk ingefær, revet
- 1 tsk chiliflager, røde
- 1 tsk fint salt
Til pensling
- 1 stk garam masala + 0,5 dl olivenolie
Fremgangsmåde
- Riv hvidløg og ingefær ned i en skål med farsen - tilføj fintsnittet koriander og resten af ingredienserne sammen med en sjat olivenolie. Det nemmeste er at tage klør fem i brug og får masseret farsen sammenhængende. Stil det til hvile i 30-60 minutter i køleskabet for mere smag.
- Find grillspyd frem til formålet - hvis du har spyd, som er flade og spidse, er det allerbedst. Tag en klump fars og form den til en snobrødsstørrelse - stik spyddet igennem og klem farsen fladt omkring spyddet, så du får mere overflade på spyddene.
- Spyddene skal grilles over direkte varme, hvor du pensler dem med en blanding af olivenolie og garam masala, som lige får flammerne til at vågne op - steg dem 3-4 minutter, hvor du vender løbende, indtil de er gennemstegte.
- Kan serveres med fladbrød, fintsnittede rødløg, salat og dressing!