Bagværk

Semlor – svenske fastelavnsboller med marcipanfyld, hindbærskum og æblekompot

En opgradering af den svenske klassiker!

Semlor – svenske fastelavnsboller med marcipanfyld, hindbærskum og æblekompot
Rasmus Krarup Jensen
Af Rasmus Krarup Jensen 18. januar 2020

Fastelavnsboller er så lækre i alle deres afskygninger, at man ikke bare kan nøjes med at få dem op til fastelavn – vi snakker i stedet en hel fastelavnsbollesæson, som strækker sig fra begyndelsen af det nye år og først når bageren smider dem væk fra hylden!

Så derfor kan vi fint gå i gang med dem her i januar – og jeg har eksperimenteret lidt med de klassiske, svenske semlor-fastelavnsboller.

– bare opgraderet med lidt ekstra guf og lir!

Tjek opskriften herunder på semlor med æblekompot, marcipan-mandel-masse og hindbærflødeskum:

Vores team kan have anvendt AI til at assistere i skabelsen af dette indhold, som er gennemgået af redaktørerne.

Opskrift

Arbejdstid 10 min
Ventetid 90 min
Tilberedningstid 15 min
Antal 8 pers.

Ingredienser

Smør 60 gram
Kardemomme 1.50 tsk
Sødmælk 1.50 dl
Hvedemel 350 gram
Gær 20 gram
Æg 1 stk
Vaniljestang 1 stk
Marcipan 100 gram
Mandler 50 gram
Rørsukker 2 dl
Piskefløde 0.50 l
Hindbær 50 gram
Æbler 2 stk
Æg, til pensling 1 stk
Sirup 1 spsk.

Fremgangsmåde