Aftensmad

Sesame Chicken

Sprødt, klistret og uimodståeligt!

Sesame Chicken
Sesame chicken
Rasmus Krarup Jensen
Af Rasmus Krarup Jensen 12. januar 2021

Sesamkylling er en herlig klassiker fra det asiatiske køkken, hvor man med lidt sprøde sesamfrø og en ristet sesamolie frembringer en dyb og lækker aroma i kyllingen sammen med en sprød konsistens og en uimodståelig sticky sauce.

Det er i al sin enkelthed den perfekte mundhapser, hvor man får saftig kylling, knasende sprød overflade og en aromatisk sticky sauce. 

Det er ret så vanedannende – se mit take på opskriften herunder:

Vores team kan have anvendt AI til at assistere i skabelsen af dette indhold, som er gennemgået af redaktørerne.

Opskrift

Arbejdstid 10 min
Tilberedningstid 10 min
Antal 2 pers.

Ingredienser

Kyllingebryst 300 gram
Æg, til panering 1 stk
Hvedemel, til panering 3 spsk.
Majsstivelse 1.50 spsk.
Hvidløg, revet 2 stk
Sesamolie 2 spsk.
Soyasauce 0.50 dl
Citron, økologisk 0.50 stk
Brun farin 2 spsk.
Rød chili (kan undlades) 1 stk
Solsikkeolie, til stegning 500 ml
Sesamfrø 2 spsk.
Ris 2 dl
Forårsløg (til pynt) 2 stk

Fremgangsmåde