Den engelske simreret, Shepherd's Pie, er en fantastisk nem, nærende og velsmagende ret til kolde tider.
Den findes egentlig i to versioner, så alle kan være med – den originale er med lammefars, som hedder Shepherd's Pie, men da lam ikke er noget alle er helt vilde med, så kan man også lave den med oksekød – så hedder den altså bare Cottage Pie!
Herunder får du en opskrift, der fungerer både til lam og oksefars – den er velkrydret, cremet og autentisk.
Og når man topper den af med en smørholdig kartoffelmos med muskatnød? Ikke et øje tørt!
Se opskriften herunder:
Vores team kan have anvendt AI til at assistere i skabelsen af dette indhold, som er gennemgået af redaktørerne.
Opskrift
Ingredienser
Hakket lamme- eller oksekød
500 gram
Løg
1 stk
Hvidløg
1 fed
Gulerod
1 stk
Bladselleri
2 stk
Koncentreret tomat
2 spsk.
Hvedemel
1.50 spsk.
Worchestershiresauce
1 spsk.
Ærter (friske eller frosne)
1 dl
Kartofler
700 gram
Muskatnød, revet
0.50 tsk
Smør
50 gram
Timian (tørret eller frisk)
1 tsk
Rosmarin (frisk eller tørret)
1 tsk
Bouillon (oksebouillon til Cottage pie, kylling/grøntsagsbouillon til Shepherd's Pie)
500 ml
Fremgangsmåde
Læs også: