Aftensmad

Shepherd’s Pie

En evig klassiker!

Shepherd’s Pie
Shepherds Pie - klassisk opskrift
Rasmus Krarup Jensen
Af Rasmus Krarup Jensen 1. november 2020

Den engelske simreret, Shepherd's Pie, er en fantastisk nem, nærende og velsmagende ret til kolde tider. 

Den findes egentlig i to versioner, så alle kan være med – den originale er med lammefars, som hedder Shepherd's Pie, men da lam ikke er noget alle er helt vilde med, så kan man også lave den med oksekød – så hedder den altså bare Cottage Pie!

Herunder får du en opskrift, der fungerer både til lam og oksefars – den er velkrydret, cremet og autentisk.

Og når man topper den af med en smørholdig kartoffelmos med muskatnød? Ikke et øje tørt!

Se opskriften herunder:

Vores team kan have anvendt AI til at assistere i skabelsen af dette indhold, som er gennemgået af redaktørerne.

Opskrift

Arbejdstid 10 min
Ventetid 20 min
Tilberedningstid 20 min
Antal 4 pers.

Ingredienser

Hakket lamme- eller oksekød 500 gram
Løg 1 stk
Hvidløg 1 fed
Gulerod 1 stk
Bladselleri 2 stk
Koncentreret tomat 2 spsk.
Hvedemel 1.50 spsk.
Worchestershiresauce 1 spsk.
Ærter (friske eller frosne) 1 dl
Kartofler 700 gram
Muskatnød, revet 0.50 tsk
Smør 50 gram
Timian (tørret eller frisk) 1 tsk
Rosmarin (frisk eller tørret) 1 tsk
Bouillon (oksebouillon til Cottage pie, kylling/grøntsagsbouillon til Shepherd's Pie) 500 ml

Fremgangsmåde