Mandekogebogen

Spaghetti al Limone

Klassisk citronpasta!

Her får du en opskrift på nem og enkelt aftensmad fra det italienske køkken, hvor man bruger få ingredienser til stor velsmag.

Denne gang har jeg kastet mig over den sommerlækre klassiker, Spaghetti al Limone - også kaldet citronpasta.

I al sin enkelthed er det en god italiensk spaghetti vendt i revet citronskal og ost - den syrlige aroma og mødet med den fede ost fungerer utroligt godt sammen og giver stor smag med få virkemidler. 

Citronpasta eller Spaghetti al Limone er en opskrift, du kan lave på 15 minutter og passer perfekt til en travl hverdag, forkælelse til weekenden og desuden akkompagneret af et godt glas hvidvin på terrassen. 

Retten kan spises året rundt - om sommeren passer den perfekt til sommermad i haven, mens den om vinteren kan vække minder om rejselivet og sommerdage. 

Det er uvist, hvor opskriften stammer fra, men den er uden tvivl udledt af en madkærlighed omkring Amalfi-kysten, hvor store marker med de lækreste gule citroner pryder landskabet. 

En citronpasta er en utrolig nem opskrift, som giver et billigt måltid, der mætter hele familien.

Hvis du er vild med simple italienske opskrifter fra pasta-universet - så vil jeg også anbefale at prøve mine opskrifter på Pasta Arrabiata, Pasta Alfredo eller Pasta Alla Norma.

Nemt, hurtigt og billigt - uden på nogen måde at gå på kompromis med smagen!

Du kan bruge den pasta, du ønsker til opskriften - penne, skruer, macaroni og meget mere - men en klassisk god italiensk spaghetti er den mest autentiske.

Fang opskriften på Citronpasta aka. Spaghetti al Limone herunder:

ANNONCE
Udskriv opskriften

Spaghetti al Limone/Citronpasta

Italiensk klassiker!

2 portioner 15 minutter
Forberedelse: 5 minutter
Ventetid: 0 minutter
Tilberedning: 10 minutter
Ca. 700 kcal pr. portion

Ingredienser

 • 250 gram spaghetti
 • 80 gram parmesanost
 • ½ tsk salt + peber
 • 2 tsk revet citronskal
 • 1½ spsk. citronsaft
 • 1 stk hvidløg, kan undlades
 • 2 spsk. smør

Fremgangsmåde

 1. Riv skallen af en økologisk citron, så du ca. har, hvad der svarer til 2 teskefulde. Pres hvidløg (såfremt du bruger det) og bland det sammen med citronskallen. Gem det til senere. Pres også saften fra citronen, så du har til et par spiseskefulde friskpresset saft.
 2. Kog spaghettien efter anvisningen på pakken - sørg for, at have så lidt vand i gryden som muligt, så det bliver en tyk, stivelsesholdig væske, du kan bruge senere.
 3. Når der er få minutter tilbage af kogetiden, smeltes smørret i en pande. Når smørret bruser op, tilsættes citronskal og hvidløg.
 4. Løft spaghettien med en tang eller pincet over på panden og steg det lidt med hvidløget og citronskallen - hæld ca. 0,5-1 deciliter kogevand med i panden, hvor du rører rundt i spaghettien og fordeler smagene. Tilsæt citronsaft og smag til.
 5. Tilsæt den revne ost sammen med, indtil osten, smørret og pastavandet cremer hele retten ind - smag til med salt og peber og tilsæt eventuelt mere pastavand, hvis det virker til at koge tørt.
 6. Serveres straks og gerne med ekstra ost på toppen!
Del

Seneste nyt

ANNONCE