Mandekogebogen

Spaghetti bolognese

Klassiker til en travl hverdag!

En ubestridt klassiker - og så er den utroligt nem!

Oftest freestyler jeg lidt på opskriften, men grundbasen, som jeg nærmest altid går ud fra, er denne opskrift på spaghetti bolognese.

Har du selleri, rodfrugter eller andre grøntsager i overskud i køleskabet - så smid dem i!

Se med herunder og få opskriften på en nem og lækker pasta med kødsovs.

ANNONCE

Spaghetti bolognese

Nem og lækker opskrift!

6 portioner 40 minutter
Forberedelse: 10 minutter
Ventetid: 0 minutter
Tilberedning: 30 minutter
Ca. 600 kcal pr. portion

Ingredienser

  • 500 gram hakket oksekød
  • 2 stk løg
  • 3 dl grøntsagsbouillon
  • 2 stk hakkede tomater, dåse
  • 1 spsk. oregano
  • 3 fed hvidløg
  • 2 stk gulerod
  • 2 tsk salt
  • 1 håndfuld frisk basilikum
  • ½ tsk peber
  • 1 spsk. olivenolie
  • 400 gram spaghetti

Fremgangsmåde

  1. Snit løg og hvidløg fint.
  2. Sautér løgene i en tykbundet gryde med olivenolie. De skal blot blive lidt gennemsigtige og ikke tage farve.
  3. Svits nu oksekødet sammen med løg, så det bliver brunet godt af. Krydr med salt og peber.
  4. Hak basilikum fint, riv gulerødderne og hæld det i gryden sammen med kogende varmt bouillon og hakkede tomater.
  5. Tilsæt krydderierne og lad det simre i 10 minutter. Smag til og juster eventuelt smagen. Lad det herefter simre i 30-35 minutter, indtil massen er smagfuld, sammenhængende og klar til at komme på pasta!
Del
Om forfatteren
Rasmus Krarup Jensen Rasmus Krarup Jensen

Følg på:
Instagram

"Mad handler om smag – ikke om mængden af kød på sin pizza, eller manglen af samme på en grøntsagsret. Det handler om smagsoplevelser, nydelsen af at være i det kreative køkken og ikke mindst muligheden for at udvide sin horisont af, hvad mad indebærer."

Kontakt: rkj@connery.dk

Vil du blogge hos os?

Seneste nyt