Mandekogebogen

Spaghetti carbonara

Den evige klassiker med bacon og æg!

Den italienske klassiker går man aldrig galt i byen med - lækker, velkogt spaghetti med en cremet ostesauce.

What's not to like?

Herunder får du den klassiske opskrift på en cremet, fløjsblød spaghettiret med rigeligt bacon!

Spaghetti carbonara

Cremet og lækker!

4 portioner 25 minutter
Forberedelse: 10 minutter
Ventetid: 0 minutter
Tilberedning: 15 minutter
Ca. 1100 kcal pr. portion

Ingredienser

  • 300 gram spaghetti
  • 1 stk løg
  • 2 fed hvidløg
  • 2 stk æg
  • 400 ml piskefløde
  • 200 gram bacon
  • 130 gram parmesanost
  • 20 gram smør

Fremgangsmåde

  1. Steg bacon sprødt og læg det på fedtsugende papir.
  2. Sæt vand over til pastaen og bring det i kog. Sæt pastaen til at koge efter anvisninger, indtil det er al dente. (Hjemmelavet pasta skal blot have 1-2 minutter i spilkogende vand).
  3. Mens pastaen koger - snit løg og hvidløg og svits det på en middelvarm pande.
  4. Tilsæt bacon til panden efterfulgt af smørklatten - lad det simre sammen og skru ned på lav varme.
  5. Pisk æg, fløde og revet parmesanost sammen i en skål. Krydr med lidt salt og friskkværnet peber. Du kan også bruge pasteuriserede æg.
  6. Når pastaen er kogt, hældes vandet fra. Vend hurtigt æggemassen i pastaen - og hæld den herefter på den simrende pande.
  7. Panden må ikke være for varm, da æggemassen eller klumper sammen. Den skal være på svag varme, så saucen tykner en smule. Vend blot spaghettimassen sammen i 1-2 minutter på panden og servér med det samme.
Del
Om forfatteren
Rasmus Krarup Jensen Rasmus Krarup Jensen

Følg på:
Instagram

"Mad handler om smag – ikke om mængden af kød på sin pizza, eller manglen af samme på en grøntsagsret. Det handler om smagsoplevelser, nydelsen af at være i det kreative køkken og ikke mindst muligheden for at udvide sin horisont af, hvad mad og mandemad indebærer."

Kontakt: rkj@connery.dk

Vil du blogge hos os?

Seneste nyt