Spaghetti carbonara
Den evige klassiker med bacon og æg!
Den italienske klassiker går man aldrig galt i byen med - lækker, velkogt spaghetti med en cremet ostesauce.
What's not to like?
Herunder får du den klassiske opskrift på en cremet, fløjsblød spaghettiret med rigeligt bacon!
Spaghetti carbonara
Cremet og lækker!
4 portioner
25 minutter
Forberedelse: 10 minutter
Ventetid: 0 minutter
Tilberedning: 15 minutter
Ca. 1100 kcal pr. portion
Ventetid: 0 minutter
Tilberedning: 15 minutter
Ingredienser
- 300 gram spaghetti
- 1 stk løg
- 2 fed hvidløg
- 2 stk æg
- 400 ml piskefløde
- 200 gram bacon
- 130 gram parmesanost
- 20 gram smør
Fremgangsmåde
- Steg bacon sprødt og læg det på fedtsugende papir.
- Sæt vand over til pastaen og bring det i kog. Sæt pastaen til at koge efter anvisninger, indtil det er al dente. (Hjemmelavet pasta skal blot have 1-2 minutter i spilkogende vand).
- Mens pastaen koger - snit løg og hvidløg og svits det på en middelvarm pande.
- Tilsæt bacon til panden efterfulgt af smørklatten - lad det simre sammen og skru ned på lav varme.
- Pisk æg, fløde og revet parmesanost sammen i en skål. Krydr med lidt salt og friskkværnet peber. Du kan også bruge pasteuriserede æg.
- Når pastaen er kogt, hældes vandet fra. Vend hurtigt æggemassen i pastaen - og hæld den herefter på den simrende pande.
- Panden må ikke være for varm, da æggemassen eller klumper sammen. Den skal være på svag varme, så saucen tykner en smule. Vend blot spaghettimassen sammen i 1-2 minutter på panden og servér med det samme.