Mandekogebogen

Spicy Pork Salad

Sprød salat med mør gris!

En kødsalat kan godt lyde som en lidt sjov størrelse - for ofte er salat noget, man serverer til kød, og ikke blander sammen.

Men i det asiatiske køkken er der masser af traditioner for at lave kødsalat, og det har jeg ladet mig inspirere af i denne opskrift - som jeg kalder Spicy Pork Salad.

Det er en simpel, saftig, syrlig og knasende salat lavet med glaskål, gulerødder, agurk, chili og bønnespirer - som svøbes i en let asiatisk dressing med sukker, soya, fishsauce og limesaft.

På toppen skal man have et godt stykke grisekød, der egner sig til at blive stegt saftigt og skæres i tynde skiver - du kan bruge mange forskellige udskæringer, eksempelvis mørbrad, nakkekotelet eller lignende.

Opskriften er udviklet i samarbejde med Dyrbar, som har åbnet dørene for nogle kødudskæringer, jeg aldrig har prøvet at eksperimentere med før.

Og når det skal være ekstra lækkert? Så skal du prøve at lave det med udskæringen Slipset.

Det er en relativt ukendt udskæring, som virkelig er overraskende mør, lækker og saftig i sin smag - det er lidt en unik sag, nemlig en muskel som sidder ovenpå kammen.

Og denne muskel er helt rød og mørk i farven, så det næsten bliver en oksebøf-oplevelse.

Og så er det en af de slags udskæringer af gris, som må steges rare og medium rare - som giver smørmørt kød, der gør sig godt til denne salat!

Fang opskriften herunder:

ANNONCE
Udskriv opskriften

Spicy Pork Salad

Nemt og lækkert!

2 portioner 15 minutter
Forberedelse: 5 minutter
Ventetid: 0 minutter
Tilberedning: 10 minutter
Ca. 150 kcal pr. portion

Ingredienser

Kød og salat
  • 1 stk glaskål
  • ½ stk agurk
  • 1 håndfuld bønnespirer
  • 2 håndfuld blandet salat
  • 300 gram grisekød (eks. nakkekolelet, kotelet, mørbrad eller slipset)
  • 1 stk gulerod
  • 2 spsk. peanuts/jordnødder

Dressing
  • 1½ tsk fishsauce
  • 1½ tsk chiliflager, røde
  • 2 tsk sukker
  • ½ stk lime, saften heraf
  • 1 spsk. soyasauce

Fremgangsmåde

  1. Start med at stege kødet, da det lige skal trække lidt - det er op til dig, hvad du bruger af grisekød, men gerne noget, der er tynd, magert og kan skæres i tynde, tyggevenlige strimler. Jeg brugte Slipset fra Dyrbar, som nemlig gerne må steges rare-medium rare - og derved mere mør! Bruger du slipset, skal det lige steges 2-2,5 minutter på begge sider og hvile i 5 minutter.
  2. Når kødet er stegt, skærer du agurk, gulerod og glaskål i helt tynde strimler - bland sammen med bønnespirer og blandet salat. Bland ingredienserne til din dressing og vend det grundigt ind i salaten. Skær dit kød i helt tynde strimler og læg på toppen af salaten i fade/tallerkner - drys med mere chili og hakkede peanuts/jordnødder.
Del

Seneste nyt

ANNONCE