Aftensmad
Spicy Pork Salad
Sprød salat med mør gris!
En kødsalat kan godt lyde som en lidt sjov størrelse – for ofte er salat noget, man serverer til kød, og ikke blander sammen.
Men i det asiatiske køkken er der masser af traditioner for at lave kødsalat, og det har jeg ladet mig inspirere af i denne opskrift – som jeg kalder Spicy Pork Salad.
Det er en simpel, saftig, syrlig og knasende salat lavet med glaskål, gulerødder, agurk, chili og bønnespirer – som svøbes i en let asiatisk dressing med sukker, soya, fishsauce og limesaft.
På toppen skal man have et godt stykke grisekød, der egner sig til at blive stegt saftigt og skæres i tynde skiver – du kan bruge mange forskellige udskæringer, eksempelvis mørbrad, nakkekotelet eller lignende.
Opskriften er udviklet i samarbejde med Dyrbar, som har åbnet dørene for nogle kødudskæringer, jeg aldrig har prøvet at eksperimentere med før.
Og når det skal være ekstra lækkert? Så skal du prøve at lave det med udskæringen Slipset.
Det er en relativt ukendt udskæring, som virkelig er overraskende mør, lækker og saftig i sin smag – det er lidt en unik sag, nemlig en muskel som sidder ovenpå kammen.
Og denne muskel er helt rød og mørk i farven, så det næsten bliver en oksebøf-oplevelse.
Og så er det en af de slags udskæringer af gris, som må steges rare og medium rare – som giver smørmørt kød, der gør sig godt til denne salat!
Fang opskriften herunder:
Vores team kan have anvendt AI til at assistere i skabelsen af dette indhold, som er gennemgået af redaktørerne.
Opskrift
Ingredienser
Glaskål
1 stk
Peanuts/jordnødder
2 spsk.
Agurk
0.50 stk
Bønnespirer
1 håndfuld
Blandet salat
2 håndfuld
Grisekød (eks. nakkekolelet, kotelet, mørbrad eller Slipset)
300 gram
Gulerod
1 stk
Fishsauce
1.50 tsk
Lime, saften heraf
0.50 stk
Soyasauce
1 spsk.
Sukker
2 tsk
Chiliflager, røde
1.50 tsk
Fremgangsmåde
Læs også: