Mandekogebogen

Spiral-pomfritter

Knasende sprøde og nemme!

Det kommer nok ikke som nogen overraskelse, at jeg er en kæmpefan af kartofler - det er så alsidig en grøntsag/rodfrugt, som kan tilberedes på utallige måder.

Og det er en sand fornøjelse at lege med nye teknikker og måder at få kartoflen til at spille på.

I det seneste udspil fra min 'kartoffel-laboratorium', har jeg eksperimenteret lidt med den teknik, hvor man laver kartoflerne om til kartoffelmos, før man laver dem til pommes frites.

Og så har jeg fundet frem til en meget nem og hurtig måde at lave de lækreste sprøde og flotte fritter på.

Heraf kom opskriften på spiral-fritter!

Med blot 4 ingredienser får man de lækreste sprøde spiraler, der smager af chips!

Og så kan du drukne dem i sovs eller bruge dem som fritter til dyppelse.

Fang teknikken herunder:

ANNONCE
Udskriv opskriften

Spiral-fritter: sprøde pommes frites af kartoffelmos

Nemt og knasende!

15 portioner 37 minutter
Forberedelse: 5 minutter
Ventetid: 20 minutter
Tilberedning: 12 minutter
Ca. 100 kcal pr. portion

Ingredienser

  • 500 gram kartofler
  • 50 gram majsstivelse
  • 1 stk æg
  • 0,7 tsk fint salt

Fremgangsmåde

  1. Skræl kartoflerne og skær dem i mindre stykker - hæld dem i en gryde med vand på, så de blot er dækket. Kog dem i 12 minutter, indtil de er møre. Lad dem køle lidt af.
  2. Nu skal de moses meget grundigt - hvad enten du bruger en kartoffelpresser eller bare en gaffel eller lignende, så sørg for at få alle klumper most ud. Det er vigtigt i forhold til sidste step i opskriften. Giv den gerne lige en tur med elpiskeren til sidst, så den bliver lidt 'lang' i konsistensen. Du ved, det som normalt er en dødssynd ved kartoffelmos!
  3. Når mosen er kølet lidt af, rører du majsstivelsen ud i den efterfulgt af ægget. Rør det grundigt sammen til en ensformig masse - hæld det på en sprøjtepose og læg dem i køleskabet i 20-30 minutter.
  4. Varm en pande op med smagsneutral olie, så bunden er godt dækket og olien kommer lidt op i højden. Når olien er 170 grader (test eventuelt med en klat kartoffelmasse, hvis du ikke har et termometer), tager du sprøjteposen ud.
  5. Sprøjt kartoffelmassen direkte ned i den varme olie og lav fine spiraler - det er nemmere, end det lyder, da kartoffelmassen i det øjeblik det rammer olien laver en hinde, som gør, at du blot kan starte indefra i spiralen og sprøjte rundt om midten. Steg dem gyldne i 1 minuts tid og vend dem løbende. Lad dem afdryppe på fedtsugende papir. Klar til at spise!
  6. Note: De skal spises ret hurtigt, da vi har med en 'våd' base at gøre - så efter en 15-20 minutters tid, vil fugten fra kartoffelmosen trænge ud og gøre dem bløde.
Del

Seneste nyt

ANNONCE