Mandekogebogen

Steak Potato-spyd

Smagfulde, glaserede spyd.

Selvom spyd og grillspyd ofte hører sig til sommeren, hvor man kan smide et par spyd med kød og grønt på grillen i sommervejret, så er spyd noget, man sagtens kan spise året rundt.

Et eksempel på dette er disse lækre Steak Potato-spyd, som er en lille kombi af hovedret og sidedish i én pakke - man koger små kartofler på forhånd, spidder dem sammen med oksekød og steger dem i ovnen med en god barbecuemarinade.

Jeg har leget med den skønne udskæring Teres Major fra Dyrbar til denne opskrift, som giver et mørt, lækkert resultat med masser af smag.

Udskæringen læner sig lidt op af mørbrad, men er lidt fastere og mere dyb smag, som egner sig godt til et spyd med bid i.

Sammen med en god marinade, som fungerer året rundt, lavet på honning, hvidløgspulver, tabasco og soya - så får du en nem og lækker opskrift på lækre spyd, du selv kan freestyle videre på med grøntsager, pølser, svampe og meget andet.

Fang opskriften herunder:

ANNONCE
Udskriv opskriften

Steak Potato spyd

Nemme, smagfulde spyd!

2 portioner 30 minutter
Forberedelse: 10 minutter
Ventetid: 0 minutter
Tilberedning: 20 minutter
Ca. 1000 kcal pr. portion

Ingredienser

  • 600 gram små kartofler
  • 500 gram oksekød i tern (gerne teres major)
  • 0,7 dl honning, el. sirup
  • 2 stk soyasauce
  • 1 spsk. hvidløgspulver
  • 1 spsk. eddike (gerne fransk æblecidereddike)
  • 1½ tsk chilisauce (sursød eller sriracha)

Fremgangsmåde

  1. Skyl og skrub kartoflerne, men skræl dem ikke - smid dem i en gryde med vand og kog dem i 12 minutter. Lad dem køle let af.
  2. Skær dit oksekød i mundrette tern - find 3-4 spyd frem og skiftevis put oksetern og små kartofler på. Læg den på en bageplade (eller grill dem) i en forvarmet ovn på 210 grader varmluft.
  3. Steg det i 8-10 minutter, mens du blander ingredienserne til marinaden - efter 8-10 minutter pensler du spyddene med marinaden 3-4 gange de sidste 8-10 minutter, indtil det karamelliserer og kødet er stegt.
Del

Seneste nyt

ANNONCE