Mandekogebogen

Sticky hot wings: Honning og chili-marineret

De perfekte Super Bowl hotwings!

Her får du den perfekte opskrift på verdens bedste hotwings til Super Bowl!

Hvad enten man er til amerikansk fodbold eller ej, så kan man stadigvæk nyde en solid tallerkenfuld hotwings! 

De famøse kyllingevinger fås i mange varianter og versioner - en klassisk udgave er selvfølgelig sticky wings. De er populære både hos amerikanerne og i det asiatiske køkken.

Herunder får en nem og klassisk opskrift på vinger, som har tilpas sødme og varme, og så er de helt uimodståelige!

ANNONCE

Sticky wings

saftige, krydrede hotwings!

4 portioner 45 minutter
Forberedelse: 10 minutter
Ventetid: 0 minutter
Tilberedning: 35 minutter
Ca. 900 kcal pr. portion

Ingredienser

  • 450 gram kyllingevinger, ferske
  • 1 spsk. smør
  • 1 tsk salt
  • 2 spsk. sriracha, chilisauce
  • ½ dl honning, el. sirup
  • 1 tsk løgpulver/hvidløgspulver
  • ½ tsk peber

Fremgangsmåde

  1. Bland alle krydderierne, smørret og honningen sammen i en tykbundet gryde. Tilsæt sriracha og lad det koge op.
  2. Del kyllingerne i to led og skær vingespidsen af. Den kan gemmes i fryseren til næste gang, du skal koge bouillon!
  3. Hæld den varme blanding over kyllingerne i en skål og vend det hele godt sammen. Lad det trække i 10 minutter.
  4. Hæld den marinerede kylling i en ovnfast fad og bag dem i ovnen ved 200 grader i ca. 35 minutter.
  5. Sørg for at vende dem rundt med en ske løbende, så den lækre, klistrede marinade kommer godt rundt på kyllingestykkerne.
Del
Om forfatteren
Rasmus Krarup Jensen Rasmus Krarup Jensen

Følg på:
Instagram

"Mad handler om smag – ikke om mængden af kød på sin pizza, eller manglen af samme på en grøntsagsret. Det handler om smagsoplevelser, nydelsen af at være i det kreative køkken og ikke mindst muligheden for at udvide sin horisont af, hvad mad og mandemad indebærer."

Kontakt: rkj@connery.dk

Vil du blogge hos os?

Seneste nyt