Mandekogebogen

Sticky ribs

Lækre, snaskede spareribs!

Spareribs er en gudespise på mange måder - du kan lave dem i ovn, på grill, i gryde og på mange forskellige måder, men formålet er at få lækre, saftige og møre stykker kød. 

En god opskrift på at få snaskede, serviet-venlige spareribs er ved at gå den asiatiske vej og lave de uimodståelige sticky ribs.

Det går i al sin enkelthed ud på, at man først steger sine spareribs i enten grill eller i ovn ved lav varme over længere tid, hvorefter du til sidst giver dem en over nakken med en indkogt marinade, som klistrer det hele ind. 

Det er lidt ligesom processen med klassiske møre spareribs, hvor man dog her bruger kinesiske krydderier - du kan vælge at undlade stjerneanis og nelliker i opskriften, hvis du ønsker en klassisk opskrift på sticky ribs. De smager stadigvæk skidegodt!

Sticky ribs eller glaserede ribs er en lækker forret, snack, appetizer eller bare en hurtig grillhapser på en sommeraften - tykke skiver gris på ben med honning, soya og en masse smag. 

Det er streetfood, der møder fingermad til perfektion. 

Det er den slags mad, hvor man dropper kniv og gaffel og bare kaster sig over dem med fingrene og får det i hele ansigtet!

Det er barbecue-ribs, der vil noget - og de er voldsomt vanedannende.

Fang min opskrift på kinesiske sticky ribs herunder:

ANNONCE
Udskriv opskriften

Sticky Ribs

Asiatiske sticky ribs!

8 portioner 4 timer, 50 minutter
Forberedelse: 10 minutter
Ventetid: 2 timer
Tilberedning: 2 timer, 40 minutter
Ca. 100 kcal pr. portion

Ingredienser

 • 8 stk spareribs, skåret i enkelte ribs
 • 6 spsk. soyasauce
 • 3 spsk. brun farin eller mørk muscovadosukker
 • 1 tsk hvidløg, revet
 • 1 tsk ingefær, revet
 • 3 stk stjerneanis, kan undlades
 • 0,4 tsk nelliker, stødt
 • 1 stk 0,5 dl vand + 1 tsk. majsstivelse
 • 1 spsk. honning

Fremgangsmåde

 1. Skær dine spareribs ud i enkelte små ribs, og læg dem i en fryse pose. Bland ingredienserne sammen til marinaden på nær vand, honning og majsstivelse. Når farinen er opløst, hældes det over spareribs'ene i posen. Masser det grundigt sammen og lad det trække i køleskabet i minimum 2 timer - gerne natten over.
 2. Forvarm din ovn eller grill til 135 grader - tag dine spareribs op og hæld marinaden i en gryde. Læg dine spareribs på en bageplade i ovnen eller en grillrist ved indirekte varme på grillen. Steg dem i ca. 2 timer og 30 minutter - vend dem løbende, så de får fordelt varmen og du undgår at få sorte ender.
 3. Opløs 1 tsk. majsstivelse i 0,5 dl vand og hæld det sammen med marinaden - bring det i kog, indtil majsstivelsen aktiverer og lad det småboble i nogle minutter, indtil du har en tyk sauce. Smag eventuelt til med salt.
 4. Når ribsene er tæt på at være færdige, skrues temperaturen op på 2o0 grader varmluft og de pensles med den tykke marinade - vend dem løbende og hold godt øje, så de ikke brænder på. Når saucen er karamelliseret, er dine sticky ribs klar til servering. Husk servietter!
Del

Seneste nyt

Annonce