Aftensmad

Sticky ribs

Lækre, snaskede spareribs!

Sticky ribs
Rasmus Krarup Jensen
Af Rasmus Krarup Jensen 16. maj 2021

Spareribs er en gudespise på mange måder – du kan lave dem i ovn, på grill, i gryde og på mange forskellige måder, men formålet er at få lækre, saftige og møre stykker kød. 

En god opskrift på at få snaskede, serviet-venlige spareribs er ved at gå den asiatiske vej og lave de uimodståelige sticky ribs.

Det går i al sin enkelthed ud på, at man først steger sine spareribs i enten grill eller i ovn ved lav varme over længere tid, hvorefter du til sidst giver dem en over nakken med en indkogt marinade, som klistrer det hele ind. 

Det er lidt ligesom processen med klassiske møre spareribs, hvor man dog her bruger kinesiske krydderier – du kan vælge at undlade stjerneanis og nelliker i opskriften, hvis du ønsker en klassisk opskrift på sticky ribs. De smager stadigvæk skidegodt!

Sticky ribs eller glaserede ribs er en lækker forret, snack, appetizer eller bare en hurtig grillhapser på en sommeraften – tykke skiver gris på ben med honning, soya og en masse smag. 

Det er streetfood, der møder fingermad til perfektion. 

Det er den slags mad, hvor man dropper kniv og gaffel og bare kaster sig over dem med fingrene og får det i hele ansigtet!

Det er barbecue-ribs, der vil noget – og de er voldsomt vanedannende.

Fang min opskrift på kinesiske sticky ribs herunder:

Vores team kan have anvendt AI til at assistere i skabelsen af dette indhold, som er gennemgået af redaktørerne.

Opskrift

Arbejdstid 10 min
Ventetid 120 min
Tilberedningstid 160 min
Antal 8 pers.

Ingredienser

Spareribs, skåret i enkelte ribs 8 stk
Soyasauce 6 spsk.
Brun farin eller Mørk muscovadosukker 3 spsk.
Hvidløg, revet 1 tsk
Ingefær, revet 1 tsk
Stjerneanis, kan undlades 3 stk
Nelliker, stødt 0.40 tsk
0,5 dl vand + 1 tsk. majsstivelse 1 stk
Honning 1 spsk.

Fremgangsmåde