Spareribs og shortribs fås i mange forskellige varianter og udgaver, som kan være alt fra lyngrillede fornøjelser til udskæringer, der har fået masser af kærlighed i gryden.
Denne gang har jeg leget lidt med Dyrbars Korean Short Ribs, som er skiver af oksetværreb, skåret på tværs af benene. Ideelt til grill, men endnu bedre hvis de lige har fået lidt braisering på forhånd.
Det er desuden også hemmeligheden til at få den helt perfekte sticky sauce til at grille dem med – når man braiserer, kan man nemlig efterfølgende koge væsken ind til uigenkendelighed og smøre den potente sauce på kødet.
Jeg har lavet en asiatisk-inspireret braisering på disse, som giver en kinesisk-smagende sticky sauce – og det smarte er, at man efter braisering enten kan lave maden færdig en times tid efter eller fryse dem ned.
Lidt ligesom når man forkoger spareribs!
Den asiatiske opskrift fungerer godt med lidt fusionsmadlavning, når man serverer det med fladbrød og en god, fuldfed hummus.
Fang opskriften på Sticky Short Ribs herunder:
Vores team kan have anvendt AI til at assistere i skabelsen af dette indhold, som er gennemgået af redaktørerne.
Opskrift
Ingredienser
Korean Beef Short Ribs
500 gram
Hele krydderier (3 stjerneanis, 1/2 kanelstang og 3 nelliker)
1 håndfuld
Tørret chili (justér efter behov)
1 tsk
Laurbærblade
4 stk
hvidløg
3 fed
Forårsløg
4 stk
Risvin
0.50 dl
Soyasauce
3 spsk.
Brun farin
4 spsk.
Læs også: