Aftensmad

Sticky thai meatballs

Lækre, asiatiske og snaskede kødboller!

Sticky thai meatballs
Sticky thai meatballs
Rasmus Krarup Jensen
Af Rasmus Krarup Jensen 7. oktober 2020

Kødboller fås i utallige variationer – både i forhold til sammensætning, valg af kød og hvor i verden man befinder sig.

Hvor man ofte kender de klassiske kødboller i forbindelse italienske retter med tomatsauce og pasta, så findes der et væld af andre fantastiske smage på det kulinariske verdenskort.

Et eksempel er thailandske 'klistrede' kødboller – sticky thai meatballs.

Det er en velkrydret, asiatisk kødbolle svøbt i en vanvittig lækker marinade, som lige giver det sidste kick på smagen.

Den er perfekt som en lille hurtig snack, til tapas-bordet eller til en travl hverdag, hvor man lige spiser lidt ris eller brød til.

De er nemme at lave og smager helt i gennem fantastiske – fang opskriften herunder.

Tip: Du kan skifte oksekødet ud med svinefars, kyllingefars eller fiskefars – det smager også fantastisk!

Vores team kan have anvendt AI til at assistere i skabelsen af dette indhold, som er gennemgået af redaktørerne.

Opskrift

Arbejdstid 10 min
Tilberedningstid 25 min
Antal 12 pers.

Ingredienser

Hakket oksekød 500 gram
Hvidløg 2 fed
Ingefær, revet 1 spsk.
Grøn chili (kan undlades) 1 stk
Rasp 2 spsk.
Lime, økologisk 1.50 stk
Æg 1 stk
Koriander, stødt 2 tsk
Salt 1 tsk
Soyasauce 2 spsk.
Honning, el. sirup 2 spsk.
Sesamfrø 2 spsk.
Friskkværnet peber 1 tsk
Majsstivelse 1 tsk

Fremgangsmåde