Mandekogebogen

Sticky thai meatballs

Lækre, asiatiske og snaskede kødboller!

Kødboller fås i utallige variationer - både i forhold til sammensætning, valg af kød og hvor i verden man befinder sig.

Hvor man ofte kender de klassiske kødboller i forbindelse italienske retter med tomatsauce og pasta, så findes der et væld af andre fantastiske smage på det kulinariske verdenskort.

Et eksempel er thailandske 'klistrede' kødboller - sticky thai meatballs.

Det er en velkrydret, asiatisk kødbolle svøbt i en vanvittig lækker marinade, som lige giver det sidste kick på smagen.

Den er perfekt som en lille hurtig snack, til tapas-bordet eller til en travl hverdag, hvor man lige spiser lidt ris eller brød til.

De er nemme at lave og smager helt i gennem fantastiske - fang opskriften herunder.

Tip: Du kan skifte oksekødet ud med svinefars, kyllingefars eller fiskefars - det smager også fantastisk!

ANNONCE

Sticky thai meatballs

klistrede og spicy!

12 portioner 35 minutter
Forberedelse: 10 minutter
Ventetid: 0 minutter
Tilberedning: 25 minutter
Ca. 200 kcal pr. portion

Ingredienser

  • 500 gram hakket oksekød
  • 2 fed hvidløg
  • 1 spsk. ingefær, revet
  • 1 stk grøn chili (kan undlades)
  • 2 spsk. rasp
  • 1½ stk lime, økologisk
  • 1 stk æg
  • 2 tsk koriander, stødt
  • 1 tsk salt
  • 2 spsk. soyasauce
  • 2 spsk. honning, el. sirup
  • 2 spsk. sesamfrø
  • 1 tsk friskkværnet peber
  • 1 tsk majsstivelse

Fremgangsmåde

  1. Start med at forvarme din ovn til 210 grader og læg et stykke bagepapir på en bradepande, så det er klar.
  2. Start med at røre farsen sej ved at røre 1 tsk. salt ud i oksefarsen, indtil den har en god, fast sammenhængende konsistens.
  3. Hak den grønne chili og hvidløg fint og bland i farsen sammen med revet ingefær, rasp, stødt koriander og æg.
  4. Riv nu skallen af en halv limefrugt ned i farsen og rør den grundigt rundt. Afslut med lidt friskkværnet peber.
  5. Form nu 10-12 kugler af farsen med en ske og læg dem med lidt afstand på bagepapiret.
  6. Stil dem ind i ovnen og bag dem i 20 minutter.
  7. Når der er et par minutter tilbage af tilberedningstiden, finder du en wok eller en dyb pande frem.
  8. Pres saften fra limefrugterne og bland sammen med 2 spsk. soya og 2 spsk. honning. Rør det grundigt sammen og tilsæt så 1 tsk. majsstivelse. Varm det op på høj varme, indtil det begynder at boble.
  9. Når massen bobler, tages kødbollerne ud af ovnen og dumpes ned i wokken - her tilsættes 2 spsk. sesamfrø, mens du langsomt vender kødbollerne rundt i saucen.
  10. Rør rundt i et par minutter ved middelhøj varme, indtil alle kødbollerne er helt dækket af saucen og der næsten ikke er noget tilbage i bunden af wokken.
  11. Servér rygende varme med lidt friskhakket forårsløg - enten som en tapas-snack eller til lidt ris eller godt brød og en grøn salat.
Del

Seneste nyt