Sticky thai meatballs
Lækre, asiatiske og snaskede kødboller!
Kødboller fås i utallige variationer - både i forhold til sammensætning, valg af kød og hvor i verden man befinder sig.
Hvor man ofte kender de klassiske kødboller i forbindelse italienske retter med tomatsauce og pasta, så findes der et væld af andre fantastiske smage på det kulinariske verdenskort.
Et eksempel er thailandske 'klistrede' kødboller - sticky thai meatballs.
Det er en velkrydret, asiatisk kødbolle svøbt i en vanvittig lækker marinade, som lige giver det sidste kick på smagen.
Den er perfekt som en lille hurtig snack, til tapas-bordet eller til en travl hverdag, hvor man lige spiser lidt ris eller brød til.
De er nemme at lave og smager helt i gennem fantastiske - fang opskriften herunder.
Tip: Du kan skifte oksekødet ud med svinefars, kyllingefars eller fiskefars - det smager også fantastisk!
Sticky thai meatballs
klistrede og spicy!
Ventetid: 0 minutter
Tilberedning: 25 minutter
Ingredienser
- 500 gram hakket oksekød
- 2 fed hvidløg
- 1 spsk. ingefær, revet
- 1 stk grøn chili (kan undlades)
- 2 spsk. rasp
- 1½ stk lime, økologisk
- 1 stk æg
- 2 tsk koriander, stødt
- 1 tsk salt
- 2 spsk. soyasauce
- 2 spsk. honning, el. sirup
- 2 spsk. sesamfrø
- 1 tsk friskkværnet peber
- 1 tsk majsstivelse
Fremgangsmåde
- Start med at forvarme din ovn til 210 grader og læg et stykke bagepapir på en bradepande, så det er klar.
- Start med at røre farsen sej ved at røre 1 tsk. salt ud i oksefarsen, indtil den har en god, fast sammenhængende konsistens.
- Hak den grønne chili og hvidløg fint og bland i farsen sammen med revet ingefær, rasp, stødt koriander og æg.
- Riv nu skallen af en halv limefrugt ned i farsen og rør den grundigt rundt. Afslut med lidt friskkværnet peber.
- Form nu 10-12 kugler af farsen med en ske og læg dem med lidt afstand på bagepapiret.
- Stil dem ind i ovnen og bag dem i 20 minutter.
- Når der er et par minutter tilbage af tilberedningstiden, finder du en wok eller en dyb pande frem.
- Pres saften fra limefrugterne og bland sammen med 2 spsk. soya og 2 spsk. honning. Rør det grundigt sammen og tilsæt så 1 tsk. majsstivelse. Varm det op på høj varme, indtil det begynder at boble.
- Når massen bobler, tages kødbollerne ud af ovnen og dumpes ned i wokken - her tilsættes 2 spsk. sesamfrø, mens du langsomt vender kødbollerne rundt i saucen.
- Rør rundt i et par minutter ved middelhøj varme, indtil alle kødbollerne er helt dækket af saucen og der næsten ikke er noget tilbage i bunden af wokken.
- Servér rygende varme med lidt friskhakket forårsløg - enten som en tapas-snack eller til lidt ris eller godt brød og en grøn salat.