Aftensmad

Sursød Kylling i sursød-sauce: Sweet and sour chicken

En ægte klassiker fra kinagrillen!

Sursød Kylling i sursød-sauce: Sweet and sour chicken
Kylling i sur-sød-sovs
Rasmus Krarup Jensen
Af Rasmus Krarup Jensen 2. februar 2021

En ægte klassiker af en opskrift fra den lokale kinagrill er sursød-kylling eller sweet and sour chicken.

I al sin enkelthed sprøde stykker kylling svøbt i en lækker, cremet, syrlig og sød sauce – som fås i alskens afskygninger og forskellige opskrifter.

Herunder får du min klassiske og autentiske opskrift på en simpel, nem og lækker sursød-kylling.

Man får det sprøde, knasende bid fra den panerede kylling akkompagneret af en lækker, aromatisk sauce.

Denne opskrift serveres ovenpå ris – men hvis du eksempelvis vil køre den mere 'gryderet'-agtig, hvor man får grøntsager og lignende, så skal du bare doble saucen op (eventuelt lidt bouillon) og tilføje lækre grøntsager: eksempelvis babymajs, ananas, peberfrugt og forårsløg.

Vores team kan have anvendt AI til at assistere i skabelsen af dette indhold, som er gennemgået af redaktørerne.

Opskrift

Arbejdstid 5 min
Tilberedningstid 10 min
Antal 2 pers.

Ingredienser

Kyllingebryst 250 gram
Majsstivelse 3.50 spsk.
Hvedemel 1.50 dl
Sukker 50 gram
Eddike (gerne fransk æblecidereddike) 4 spsk.
Citronsaft 3 spsk.
Hvidløg, revet 2 stk
Chiliflager, kan undlades 1 tsk
Æg 2 stk
Brun farin 1 spsk.
Soyasauce 1.50 spsk.
Solsikkeolie, til stegning 4 dl

Fremgangsmåde