Aftensmad
Sursød Kylling i sursød-sauce: Sweet and sour chicken
En ægte klassiker fra kinagrillen!
En ægte klassiker af en opskrift fra den lokale kinagrill er sursød-kylling eller sweet and sour chicken.
I al sin enkelthed sprøde stykker kylling svøbt i en lækker, cremet, syrlig og sød sauce – som fås i alskens afskygninger og forskellige opskrifter.
Herunder får du min klassiske og autentiske opskrift på en simpel, nem og lækker sursød-kylling.
Man får det sprøde, knasende bid fra den panerede kylling akkompagneret af en lækker, aromatisk sauce.
Denne opskrift serveres ovenpå ris – men hvis du eksempelvis vil køre den mere 'gryderet'-agtig, hvor man får grøntsager og lignende, så skal du bare doble saucen op (eventuelt lidt bouillon) og tilføje lækre grøntsager: eksempelvis babymajs, ananas, peberfrugt og forårsløg.
Vores team kan have anvendt AI til at assistere i skabelsen af dette indhold, som er gennemgået af redaktørerne.
Opskrift
Ingredienser
Kyllingebryst
250 gram
Majsstivelse
3.50 spsk.
Hvedemel
1.50 dl
Sukker
50 gram
Eddike (gerne fransk æblecidereddike)
4 spsk.
Citronsaft
3 spsk.
Hvidløg, revet
2 stk
Chiliflager, kan undlades
1 tsk
Æg
2 stk
Brun farin
1 spsk.
Soyasauce
1.50 spsk.
Solsikkeolie, til stegning
4 dl
Fremgangsmåde
Læs også: