I det thailandske og malaysiske gadekøkken falder man tit over en lækker hurtig snack, som bliver kaldt sweet potato balls.
I al sin enkelthed små kugler med sød kartoffel, stivelse og sukker, som smager skønt.
De er ikke rigtig hverken i det salte eller søde køkken – men bevæger sig lidt mere over i det søde køkken på grund af den tilsatte sukker, uden at være en decideret sød dessert.
Herunder får du mit take på den klassiske streetfood-snack – knasende udenpå og bløde indeni!
Grunden til de forskellige ingredienser:
Rismel = giver en sejhed og en god smag. (Autentiske opskrifter bruger også tapioka-stivelse, så hvis du har det på lager, kan dette også bruges!)
Majsstivelse + bagepulver = giver sprødheden og volumen og luftigheden.
Du kan vælge at spise dem, som de er – som de fleste autentiske gadekøkkener arbejder med, eller du kan drysse lidt flormelis på, fylde dem med syltetøj eller lave en lækker sødlig dip til.
Vores team kan have anvendt AI til at assistere i skabelsen af dette indhold, som er gennemgået af redaktørerne.
Opskrift
Ingredienser
Sød kartoffel
250 gram
rismel
80 gram
Majsstivelse
20 gram
Sukker, kan undlades
1.50 spsk.
Bagepulver
1 tsk
Solsikkeolie, til stegning
4 dl
Læs også: