Bagværk Sweet potato-pizza med persille og hvidløgs-aoli Sprød pizza med en frisk og sødlig topping! Af Rasmus Krarup Jensen 31. januar 2018 Kartoffelpizzaen vil altid være en favorit hos mig – hvis man laver en hel sprød bund med tyndskårne kartofler og rosmarin, så er man virkelig langt i smagsfornøjelsen på kort tid og med få ingredienser! Denne gang pifter vi den lidt op med sød kartoffel i stedet, krydderurter og lidt hvidløgsdressing! Vores team kan have anvendt AI til at assistere i skabelsen af dette indhold, som er gennemgået af redaktørerne. Opskrift Arbejdstid 15 min Ventetid 60 min Tilberedningstid 12 min Antal 5 pers. Ingredienser Sød kartoffel 2 stk Persille 1 håndfuld Olivenolie 2 spsk. Pinjekerner 70 gram Parmesanost, revet 80 gram Spidskommen, stødt 2 tsk Citronsaft 3 spsk. Salt 1 tsk Æggeblomme 1 stk Rapsolie 2 dl Hvidløg 3 fed Lunken vand 3 dl Gær 20 gram Majsmel 100 gram Hvedemel 250 gram Groft Salt 1 tsk Olivenolie 2 spsk. Fremgangsmåde Start med at opløse gæren i den lunkne vand til dejen. Tilsæt herefter olivenolie og opløs efterfølgende salten. Tilsæt herefter din hvedemel lidt efter lidt og slut af med majsmelet - ælt den grundigt til dejen er smidig og lækker og let slipper dine hænder/eller maskinen. Sæt den til hævning med et viskestykke over sig i minimum 1 time. Skrub efterfølgende de søde kartofler grundigt og skær dem så tynde som muligt. Vend skiverne i olivenolie og spidskommen - krydr med salt og peber og stil dem til side. Hæld æggeblommen i en skål til din aoli. Tilsæt citronsaft og salt. Pisk herefter olien ind i æggeblommen - lidt ad gangen og rigeligt med slag! Når du har en cremet konsistens, som stadigvæk kan løbe, så er du i mål. Tilsæt den knuste hvidløg og smag til med citronsaft, salt og peber. Tænd ovnen på 250 grader. Rist pinjekernerne på en varm, tør pande, indtil de har fået lidt farve og frigivet deres smagfulde olier. Rul pizzadejen ud i to cirkler så tynde som muligt - du skal stadigvæk kunne arbejde med den og løfte den over på en bageplade med bagepapir. Drys pizzabundene med osten og fordel de søde kartofler i et jævnt lag. Bag dem i 10-12 minutter, men hold øje - alt efter ovnens temperament skal du have en mørk skorpe i kanten lige inden, den bliver sort. Tag de rygende varme pizzaer ud af ovnen og pres lidt frisk citronsaft over dem - fordel friskskyllet persille på toppen, drys med pinjekerner og dryp aoilen over pizzaen efter behov. Læs også: Del artikel Hvor vil du dele? Facebook LinkedIn Email Kopier link Bagværk Se flere artikler Mad Birkes (smørbirkes) Bagværk Træstammer Alle opskrifter Amerikanske Cookies med lime og Kinder Maxi Bagværk Finskbrød: Nem opskrift på de klassiske julesmåkager med mandler og sukker Bagværk Kardemomme-spiraler Bagværk Lakrids-småkager med tranebær