Opskrift
Syltede grønne tomater
Konservering af drivhusets sommer-rester af grønne tomater.
Hvis du er så heldig at have tomater i dit drivhus, og man på slutningen af sæsonen har grønne tomater i overskud på selvforsyningen?
Så skal der konserveres!
Hvis du har en håndfuld grønne tomater, som ikke kan nå at modne – så kan man konservere dem til senere på sæsonen og gemme smagen af sommer!
Den mest klassiske måde at konservere dem på er en eddike-sukkelage med vanilje – men du kan sagtens pifte det op med alskens krydderier.
Jeg bruger ofte enebær, stjerneanis og kanel, hvis det skal have et spark på krydderierne – og gerne chili, hvis det skal have lidt varme.
I denne opskrift herunder har jeg kørt helt klassisk – vanilje, kanel og en lage.
Det giver en syrlig, sød og dyb tomatsmag med masser sommer-essens til de kolde vintertimer!
Fang opskriften herunder:
Vores team kan have anvendt AI til at assistere i skabelsen af dette indhold, som er gennemgået af redaktørerne.
Opskrift
Ingredienser
Grønne tomater
500 gram
Eddike
2.50 dl
Vand
2.50 dl
Sukker
350 gram
Vaniljestang
1 stk
Kanelstang
1 stk
Eventuelt flere krydderier (eksempelvis stjerneanis, citronskal, nelliker, kardemomme, etc.)
1 håndfuld
Fremgangsmåde
Læs også: