Opskrift

Syltede grønne tomater

Konservering af drivhusets sommer-rester af grønne tomater.

Syltede grønne tomater
Syltede, grønne tomater med vanilje
Rasmus Krarup Jensen
Af Rasmus Krarup Jensen 29. september 2020

Hvis du er så heldig at have tomater i dit drivhus, og man på slutningen af sæsonen har grønne tomater i overskud på selvforsyningen?

Så skal der konserveres!

Hvis du har en håndfuld grønne tomater, som ikke kan nå at modne – så kan man konservere dem til senere på sæsonen og gemme smagen af sommer!

Den mest klassiske måde at konservere dem på er en eddike-sukkelage med vanilje – men du kan sagtens pifte det op med alskens krydderier.

Jeg bruger ofte enebær, stjerneanis og kanel, hvis det skal have et spark på krydderierne – og gerne chili, hvis det skal have lidt varme.

I denne opskrift herunder har jeg kørt helt klassisk – vanilje, kanel og en lage. 

Det giver en syrlig, sød og dyb tomatsmag med masser sommer-essens til de kolde vintertimer!

Fang opskriften herunder:

Vores team kan have anvendt AI til at assistere i skabelsen af dette indhold, som er gennemgået af redaktørerne.

Opskrift

Arbejdstid 5 min
Tilberedningstid 10 min
Antal 1 pers.

Ingredienser

Grønne tomater 500 gram
Eddike 2.50 dl
Vand 2.50 dl
Sukker 350 gram
Vaniljestang 1 stk
Kanelstang 1 stk
Eventuelt flere krydderier (eksempelvis stjerneanis, citronskal, nelliker, kardemomme, etc.) 1 håndfuld

Fremgangsmåde