Aftensmad

Tamale Pie

En hverdagsversion af den mexicanske klassiker tamales!

Tamale Pie
Tamale Pie
Rasmus Krarup Jensen
Af Rasmus Krarup Jensen 25. august 2023

Tamales er en skøn mexicansk klassiker, hvor man spiser små tørrede majsblade fyldt med majsbrød-blandinger på enten kød eller vegetarisk fyld.

Men hvis du ikke lige har tid til at stå og folde en masse tamales, men bare gerne vil have smagen til et hurtigt aftensmåltid? Så skal du prøve Tamale Pie.

Det er lidt en tex-mex-orienteret klassiker, hvor man går lidt mere hverdagslig til værks på retten.

Her får man en skøn og velsmagende kødsovs, der bages i ovnen med en majsbrødsblanding på toppen – så får du et spicy fyld og et blødt, sprødt og lækkert brød på toppen!

Det er lidt en slags mexicansk lasagne, og så er den utroligt nem at lave. Fang opskriften herunder:

Vores team kan have anvendt AI til at assistere i skabelsen af dette indhold, som er gennemgået af redaktørerne.

Opskrift

Arbejdstid 20 min
Tilberedningstid 45 min
Antal 4 pers.

Ingredienser

Hakket oksekød 500 gram
Majs 150 gram
Peberfrugt, røde 1 stk
Løg 1 stk
Hvidløg 3 fed
Hakkede tomater, dåse 1 stk
Rød chili eller jalapenos 1 stk
Spidskommen, stødt 1 spsk.
Salt + peber 1 tsk
Majsmel 150 gram
Hvedemel 150 gram
Bagepulver 1 tsk
Letmælk 1.50 dl
Creme Fraiche 1 dl
æg 2 stk
revet ost (evt. mix af cheddar og mozzarella, eller queso fresco) 100 gram
Fint salt 0.50 tsk
Koncentreret tomat 1 spsk.

Fremgangsmåde