Bagværk
Tarte Bourdaloue: fransk pæretærte med mandelcreme
Lækker dessert-tærte med pocherede pærer.
Tarte Bourdaloue er en ikonisk klassiker fra Frankrig og det franske køkken.
Det er en lækker dessert-tærte med pærer, mørdej og mandelcreme – nemt, enkelt og lækkert!
Selve navnet på opskriften stammer fra den adresse, hvorpå kagen blev kreeret første gang, nemlig Rue Bordaloue i Paris.
Kagen blev opfundet omkring 1850'erne og blev ofte lavet som en slags fransk wienerdej, hvor de mere moderne udgaver er med mørdej og en form for frangipane.
Den bliver af og til kaldet en Amandine-tærte, som egentlig er en mandeltærte – men arrangementet med pocherede pærer i skiver på toppen er kendetegnet ved en Tarte Bourdaloue.
Kagen har sprødheden fra mandelmørdej, cremethed og aroma fra mandel-cremen og friskheden fra pocherede pærer.
Toppet med en venlig klat letpisket flødeskum, naturligvis.
Det er nem desserttærte, som mætter mange – og så kan du også vælge at bruge andre slags frugt til formålet. Æbler, ferskner, abrikoser, kirsebær og meget andet.
Fang min version af den franske klassiker af en tærte herunder:
Vores team kan have anvendt AI til at assistere i skabelsen af dette indhold, som er gennemgået af redaktørerne.
Opskrift
Ingredienser
Hvedemel
250 gram
Malede mandler (eller mandelmel)
50 gram
Fint salt
0.30 tsk
Sukker
80 gram
Smør
100 gram
Flormelis
50 gram
Groftmalede mandler
70 gram
Vaniljestang
1 stk
Æg
2 stk
Marcipan
100 gram
Smør
50 gram
Mørk rom
4 spsk.
Vand
500 ml
Sukker
150 gram
Pærer
4 stk
Vaniljestang
0.50 stk
Fremgangsmåde
Læs også: