Bagværk

Tarte Bourdaloue: fransk pæretærte med mandelcreme

Lækker dessert-tærte med pocherede pærer.

Tarte Bourdaloue: fransk pæretærte med mandelcreme
Rasmus Krarup Jensen
Af Rasmus Krarup Jensen 11. oktober 2021

Tarte Bourdaloue er en ikonisk klassiker fra Frankrig og det franske køkken.

Det er en lækker dessert-tærte med pærer, mørdej og mandelcreme – nemt, enkelt og lækkert!

Selve navnet på opskriften stammer fra den adresse, hvorpå kagen blev kreeret første gang, nemlig Rue Bordaloue i Paris.

Kagen blev opfundet omkring 1850'erne og blev ofte lavet som en slags fransk wienerdej, hvor de mere moderne udgaver er med mørdej og en form for frangipane. 

Den bliver af og til kaldet en Amandine-tærte, som egentlig er en mandeltærte – men arrangementet med pocherede pærer i skiver på toppen er kendetegnet ved en Tarte Bourdaloue.

Kagen har sprødheden fra mandelmørdej, cremethed og aroma fra mandel-cremen og friskheden fra pocherede pærer.

Toppet med en venlig klat letpisket flødeskum, naturligvis. 

Det er nem desserttærte, som mætter mange – og så kan du også vælge at bruge andre slags frugt til formålet. Æbler, ferskner, abrikoser, kirsebær og meget andet.  

Fang min version af den franske klassiker af en tærte herunder:

Vores team kan have anvendt AI til at assistere i skabelsen af dette indhold, som er gennemgået af redaktørerne.

Opskrift

Arbejdstid 20 min
Ventetid 30 min
Tilberedningstid 30 min
Antal 6 pers.

Ingredienser

Hvedemel 250 gram
Malede mandler (eller mandelmel) 50 gram
Fint salt 0.30 tsk
Sukker 80 gram
Smør 100 gram
Flormelis 50 gram
Groftmalede mandler 70 gram
Vaniljestang 1 stk
Æg 2 stk
Marcipan 100 gram
Smør 50 gram
Mørk rom 4 spsk.
Vand 500 ml
Sukker 150 gram
Pærer 4 stk
Vaniljestang 0.50 stk

Fremgangsmåde