Tarte Flambée - Flammkuchen
Sprød Alsace-klassiker!
Tarte Flambée, Flammkuchen, Flammekueche og Flàmmenküeche - kært barn har mange navne, men uanset navn er denne opskrift på et sprød brød med flødeost, løg og bacon helt fantastisk!
Det er en ret, som har sit ophav i Alsace i det nordøstlige Frankrig, men med et ophav i området ved det tysk-franske-grænseland, bliver en Flammkuchen ofte omtalt som en fransk-tysk opskrift.
Tarte Flambée og vækker minder til dejlige sommeraftener i haven med et glas hvidvin i hånden.
Man kan ikke helt kalde det en pizza, da selve dejen til en Flammkuchen ikke indeholder gær - den minder dog meget om en såkaldt hvid pizza, hvor man ikke bruger tomatsauce.
Selve retten egner sig helt fantastisk til en forret, appetizer, snack eller bare en hurtig hapser - og min opskrift herunder giver dig 1 stk. til ca. 2 personers forret.
Du kan sagtens fordoble opskriften 1:1, hvis du skal lave til flere mennesker.
Det er et nemt, hurtigt og lækkert alternativ til pizza, netop fordi du laver en dej, som ikke skal hæve - og når man dropper hævetiden, så får man en sprød og knasende bund og et hurtigt måltid.
Den perfekte Tarte Flambée eller Flammkuchen er en helt tynd og sprød bund toppet med krydret flødeost eller mascarpone, fintsnittede løg og bacon.
Enkelt og lækkert - det er ret vigtigt, at du snitter dine løg helt, helt tynde, gerne på mandolin-jern - og så skal din bacon være rå, når den kommer på pizzaen.
Selve bagetiden ligger på omkring 8-10 minutter, men afhænger selvfølgelig af din ovns temperatur - men den er færdig, når kanterne er knasende sprøde og mørke, samt når bacon ser tilberedt ud og et par af de fintsnittede løg begynder at blive sorte.
Dejen til bunden kan også bruges i det søde køkken til et par skiver æble og kanel eller lignende.
Herunder får du min opskrift på en tarte flambée eller Flammkuchen:
Tarte flambée - Flammkuchen
Alsace-klassiker og tysk pizza!
Ventetid: 30 minutter
Tilberedning: 10 minutter
Ingredienser
- 150 gram hvedemel
- 2 spsk. olivenolie
- 1 tsk salt
- 65 ml lunken vand
- 60 gram mascarpone
- ½ tsk muskatnød, revet
- ½ tsk salt + peber
- 70 gram bacon, tern
- ½ stk løg
Fremgangsmåde
- Start med at lave dejen - bland salt sammen med hvedemel og tilsæt olivenolien. Hæld nu vandet i lidt af gangen og rør det sammen med en ske.
- Dejen er ret smuldrende til at starte med, så ælt nu med hænderne, indtil du har en ensformig dej, der minder meget om pastadej i konsistensen.
- Pak den ind i husholdningsfilm og lad den stå og trække i 30 minutter på køkkenbordet.
- Forvarm i mellemtiden ovnen på 250 grader varmluft - bland mascarpone sammen med muskatnød og smag til med salt og peber.
- Skær din bacon ud i helt små tern og snit dit løg helt tyndt - meget gerne på mandolinjern.
- Når ovnen er varm, rulles dejen ud til en aflang pizza med en tykkelse på ca. 2 mm. Herefter smørres mascarponen jævnt ud på dejen og løg samt bacon fordeles ligeligt.
- Bag den i ovnen i 8-10 minutter, indtil kanterne er mørke og bacon har taget en god farve.