Telera
Bløde, luftige brød!
Telera er mexicanske brød bagt på gærdej og skræddersyet til mange mexicanske retter.
Det lange, ovale og flade brød bruges til mange formål i det mexicanske køkken - et dejligt luftigt, blødt brød, som kan bruges som sandwich, til moles og mange andre retter.
De er overraskende nemme at lave og er særdeles velegnet til den mexicanske klassiker Pambazo, som er en burger med chorizo og kartofler.
Fang teknikken til hjemmebagte Teleras herunder:
Telera: Mexicanske brød
Luftige og lækre!
6 portioner
2 timer, 13 minutter
Forberedelse: 10 minutter
Ventetid: 1 time, 45 minutter
Tilberedning: 18 minutter
Ca. 450 kcal pr. portion
Ventetid: 1 time, 45 minutter
Tilberedning: 18 minutter
Ingredienser
- 360 gram hvedemel
- 200 ml vand
- 2 tsk sukker
- 1 tsk fint salt
- 20 gram smør
- 15 gram gær
Fremgangsmåde
- Opløs gær og sukker i vandet og tilføj hvedemel - når det har æltet på røremaskine i et minuts tid, tilføjer til smør og salt. Lad det ælte i 6-8 minutter, indtil den begynder at slippe kanterne af røreskålen.
- Hæld dejen ud på et meldrysset bord og form det til en kugle - lad det hæve undre viskestykke i 60 minutter.
- Skær dejen ud i seks portioner og form dem på små, ovale fladbrød - brug et sugerør eller en spisepind til at lave to aflange tryk på brødet. Tryk så hårdt, at det næsten går igennem, men det må ikke gå helt igennem brødet. Lad dem hæve under viskestykket i 45 minutter.
- Forvarm ovnen til 200 grader - afbag dem i ca. 17-18 minutter, indtil de er let gyldne på toppen.