Mandekogebogen

Test: Hurom H320N Slowjuicer

Hurom har fået en flagship-model.

5 ud af 6 stjerner

Juice har alle dage været noget, vi danskere elsker til morgenbordet i weekenden - men hvor man i gamle dage måske bare nuppede kartonerne med æble- eller appelsinjuice på hylderne, har den hjemmelavede juice sneget sig ind i køkkenet som både en sundhedsfaktor og en varierende booster til kosttilskud og velsmag i hverdagen.

Og mens man jo bare kan presse halverede appelsiner med en simpel saftpresser, er juicen fra eksempelvis bananer, gulerødder og rødbeder en helt anden snak - der skal man have fingrene i en slowjuicer.

Vi har tidligere testet en udmærket slowjuicer fra Hurom, men nu er en ny flagship-juicer kommet på markedet - nemlig Hurom H320N. Vi har kigget nærmere på, hvad den kan!

ANNONCE
Test: Hurom H320N Slowjuicer

Minimalistisk kraftkarl

Mads Bo fra High on Life aka. Danmarks ukronede juicekonge kalder Hurom H320N Rolls Royce-modellen for slowjuicere - og han er bestemt ikke helt ved siden af.

Det er en gevaldig opgradering på sjowjuicer-fronten på mange punkter. Den mest oplagte opgradering er, at den kan kværne hele frugter, så du ikke behøver at skære din frugt og grønt i små stykker.

Du skal egentlig bare smide det frugt og grønt, som kan være i den monterede 2-liters top, lukke låget og lade slowjuiceren klare det for dig.

En genial opgradering til dig, som måske tænker, at den kande juice til morgenbordet måske ikke er så oplagt, når du skal stå og bruge tid på at partere dine råvarer - det behøver du ikke her, hvilket betyder, at du smider tingene i, tænder for knappen og går i gang med borddækningen og morgenkaffen imens.

Selve maskinen kan prale af at lave juicen fra 2-liters-kammeret på blot et par minutter - og langt hen af vejen er det helt korrekt.

Der er dog lidt ekstra ventetid, hvis du kører meget ‘bløde’ råvarer uden så meget konsistens - eksempelvis en morgenjuice med appelsin, æble, ananas og banan. Der går lidt tid, før at den indbyggede roteringskrog får det hele med.

ANNONCE
Test: Hurom H320N Slowjuicer

Den lever op til navnet slowjuicer på flere parametre - netop fordi den under langsomt presning udvinder saft og kraft, men også tager sig god tid til det. Ikke fordi, at du står og trommer på bordpladen for at afvente de gyldne dråber, men mere, at den tager sig tid til at kværne alle råvarerne, så du får mest muligt ud af dine frugter og grøntsager.

Hurom skriver selv, at du få en effekt på din juicing på op til 70 procent - og selvom vi ikke lige har målt ned til mindste detalje, som kan vi med testen bekræfte, at den virkelig får udvundet store mængder saft fra få mængder frugt og grønt - desuden også i et væsentligt større omfang end tidligere modeller.

Og så er deres filtersystem utroligt velfungerende i forhold til at undgå pulpen, som jeg synes, har været svært at undgå ved bløde råvarer ved tidligere modeller - her er det stringente filtersystem fintfølende og sørger for at skille de rigtige elementer fra.

Og vi undersøgte naturligvis med den ultimative test - når man smider banan med i mikset!

Ved en juicemængde på 0,6 liter, hvor vi tilføjede to bananer, fik den blot en let cremet konsistens, med masser af banansmag, netop uden at komme over i smoothie-konsistens - kæmpe-win!

ANNONCE
Test: Hurom H320N Slowjuicer

Simpelt, funktionelt design

Man kommer ikke udenom det faktum, at en slowjuicer er noget af et monstrum, når man først får den stillet frem, skruet sammen og placeret skålene ved tappetudene - men det er en nødvendighed for ‘maskineriet’ og omfanget af juicen, og så vil jeg sige, at selvom den stadig er en gigant i samme størrelsesomfang som Huroms andre maskiner? Så er selve opsætningen og designet langt mere overskueligt og brugervenligt på H320’eren.

Den har nogenlunde de samme elementer som sine forgængere, men sammensætningen af komponenter er mere overskueligt og klikker bedre sammen - du behøver ingen manual for det meste, da tingene bare ‘oplagt’ hænger sammen.

Og det er et kæmpe win, når man lige hurtigt skal samle maskineriet til en morgenjuice i weekenden.

Selve designet er mere klassisk med rene linjer og ikke så meget lir - den er klassisk, ensformet og sørger for, at den ikke ligner en rumstation på bordpladen mere end nødvendigt.

Desuden er den designet med nogle små finurlige ekstra elementer, som er bevægelige eller udtagelige, som gør rengøringen til en leg - især hældetuden til pulp har fået en genial makeover. Den kan nemlig klikkes ud, som gør, at rengøringen, omend den stadig er større end en simpel saftpresser, er nem, overskuelig og praktisk.

En verden til forskel på rengøringsfronten.

ANNONCE
Test: Hurom H320N Slowjuicer

Samlet set

Hurom H320N er sjowjuiceren til dig, der har gået i et par år og overvejet, om du skal investere i en juicer, men ikke lige orker det alt for avanceret, for meget frugtkød eller for meget rengøring - Huroms nye model er blevet tweaket på alle fronter og sørger for at slowjuicing bliver let som en leg og rent faktisk noget, som du får gjort i praksis.

H320N er brugervenlig, minimalistisk designet og enormt effektiv til at kværne og ekstraktion af juice.

Nu er morgenjuice i weekenden et fast koncept hos os!

ANNONCE
Hurom H320N

Pris: 4599 kroner

Del

Seneste nyt

Annonce