Mandekogebogen

Test: KitchenAid ledningsfri håndmikser

Et kig på næste generation af håndmiksere.

6 ud af 6 stjerner

Mens røremaskinen i mange hjem efterhånden har overtaget magten over de lidt mindre køkkenapparater såsom elpiskeren/håndmikser - så er en god, gammeldags elpisker nu stadigvæk ret funktionel og brugbar, når man skal ælte eller piske mindre mængder i en fart.

Og mens der ikke er sket meget på elpiskerfronten de seneste utallige år - så er KitchenAid nu på banen som en af de første med en ledningsfri elpisker.

Flytbar funktionalitet

Den nye model fra KitchenAid er en del af deres nye kollektion, som byder på ledningsfri, batteridrevne køkkenredskaber - og lige præcis på håndmikser-fronten? Så er det opgraderingen, vi længe har ventet på.

Der er nemlig en hårfin balance mellem motorkraft og ydeevne i forhold til, hvad maskinen skal kunne præstere - og en håndmikser har fra ‘opfindelsens’ side en begrænset formålspakke.

Og her har KitchenAid sørget for, at batteriet er kraftfuldt nok til at klare de opgaver, man forventer af en håndmikser.

Den kærkomne opgradering gør, at du ikke er afhængig af en stikkontakt, når du skal piske din vaniljekrans-masse eller flødeskum sammen - og hvis du ligesom mig er lidt af et ufrivilligt rodehoved, når der først kommer gang i kogegryderne?

Så betyder det altså, at kan piske næste element i din opskrift alle steder i huset uden at skulle være afhængig af, at du lige skal flytte den varme bradepande fra stikontaktsområdet.

ANNONCE
Test: KitchenAid ledningsfri håndmikser

Lang levetid og hurtig opladning

Batterilevetiden på håndmikseren er overraskende god og selvom det kan være svært at beregne og give et bud på levetiden - KitchenAid skriver selv 200 småkager, hvilket kan være lidt i øst og vest - men lad os bare nøjes med at understrege, at den til alle almindelige formål i køkkenet såvel som den helt store julebag vil kunne holde nok strøm.

Skulle den løbe tør undervejs, så kan man lade den hurtigt op på 10-12 minutter og får 20-30 minutters ekstra strøm.

Og så lades batteriet helt op på kun 2 timer.

Batteriet er et kraftigt, genopladeligt litium-ion-batteri, som har ydeevne nok til at overtage din gamle, gnistrende og slidte håndmikser, du måtte have i køkkenskabet.

Minimalistisk design og praktisk simplicitet

Selve designet byder på 4 forskellige farvemuligheder på farvefronten, mens selve grundesignet er meget klassisk med rene linjer og en cylinderformet hoveddel og et praktisk greb, der ligger godt i håndfladen.

Den har en rigtig dejlig vægtbalance som gør, at den trods sit ‘tunge’ udseende, som vi kender det fra gængse håndmiksere, er utrolig let og håndterbar i alle køkkensituationer.

Selve den tekniske del af håndmikseren er som forventet helt, helt simpel - der skal monteres to piskeris for enden, hvor de begge skal sidde i et specifikt hul.

Derudover er der syv indstillinger på rørehastigheden, som byder på al den motorkraft og omdrejningsfunktion, du skulle have brug for.

Det eneste man kunne nævne, som jeg godt kunne have manglet ved denne maskine, er turbo-funktionen. Denne funktion har jeg kendt fra mange håndmiksere gennem tiden, hvor man lige for en kort stund kan give den et par ekstra omdrejninger højere end øverste hastighed - det er småting, men kunne lige give lidt ekstra slagkraft.

Men taget i betragtning af, hvad KitchenAid har fået ud af ydeevne på batteri og ledningsfri flagship? Så er man mere end tilfreds!

ANNONCE
Test: KitchenAid ledningsfri håndmikser

Samlet set

KitchenAids nye håndmikser, der kan bryste sig af at være ledningsfri og batteridrevet er en kærkommen opgradering til dig, der stadig bruger en håndmikser - sværger du til røremaskinen til alle de piskende gøremål, vil den ikke byde ind med nogle fordele eller opgraderinger som sådan, men hvis du som mig også bruger håndmikseren til de små, hurtige piskegøremål? Så er KitchenAids nye model en sikker vinder.

ANNONCE
Ledningsfri, batteridrevet håndmikser

Model: KitchenAid ledningsfri håndmikser (5KHMB732)

Pris: 1299 kroner

Del

Seneste nyt

ANNONCE