Mandekogebogen

Test: Timm Vladimir Sous Vide-stav

Sous vide i hverdagskøkkenet.

Sous vide er en gammel, klassisk teknik til tilberedning i vakuumerede poser i svag varme nedsænket i vand - og selvom den store sous-vide-bølge så småt er ved at stilne af igen, så er det en teknik, der er kommet for at blive!

Og hvis du er typen, der ikke lige har plads til at have et stort sous vide-kar stående i køkkenet?

Så er en sous vide-stav vejen frem. En af de nyere modeller på tapetet er fra Imercos serie med amatørkokken Timm Vladimir.

Staven er ret simpel at bruge i praksis - man skal blot have en højkantet gryde i køkkenet, så slipper man for at have det helt store kar i køkkenskabene og i stedet kan bruge redskaber, man i forvejen har.

En af de ting som skiller sig ud ved denne model er, at den virker til at have et nemmere greb til at sidde mere fleksibelt fast på forskellige grydestørrelser - du skal stadigvæk op i de lidt store suppegryder, men der er råd for at være lidt smart med måden, hvorpå den peger ned i vandet.

Staven er ret støjsvag og kan med en kraftig motor på 1000 watt sørge for, at du får en stabil temperatur over lang tid, som kan række mellem 25-90 grader på 20 liter vand.

Og så tænker du måske - jovist, det kan godt være motoren er kraftig, men hvad skal man bruge det til, når den ‘bare’ skal varme vandet op?

Den store motor er med til at opgradere mængden af mad, du kan lave på én gang - jo større motor, jo mere kontrol og effekt kan den have i forhold til at holde den rette temperatur i vandet med så mange elementer i.

Smart.

Staven er desuden app-styret, hvor det eneste du skal bruge for at fjernkontrollere og observere dine tilberedninger, er wifi og en smartphone - herfra kan du selv regulere temperatur og ønsket tilberedningstid.

Og så kan du lige tjekke for en sikkerheds skyld om temperaturen sidder i skabet med temperaturpanelet lokaliseret direkte på stavens skaft.

Herfra er det bare at få fingrene i en vakuummaskine, og så kan du ellers eksperimenterer med forskellige råvarer - hvad enten vi snakker den perfekte bøf, der bare lige skal kysse panden efterfølgende, eller vil bevare næringen, friskheden og smagen af let-pocheret grønt.

Timm Vladimirs sous vide-stav er en nem, overskuelig, prisvenlig og letanvendelig alternativ til de store sous vide-kar - og er en nem og brugervenlig måde at indføre sous vide-teknikkerne i hverdagskøkkenet uden at skulle hive den store pengepung frem eller rydde køkkenskabene for opbevaringsplads.

ANNONCE
Timm Vladimir Sous Vide-stav

Sous vide-stav

Pris: 1699,95 kroner

Del

Seneste nyt

ANNONCE