Aftensmad

The Highland Burger

Whisky-kærlighed til en klassisk burger!

The Highland Burger
Rasmus Krarup Jensen
Af Rasmus Krarup Jensen 29. juli 2022
Denne artikel er sponsoreret

Whisky og grillmad går rigtig godt i spænd med hinanden – og i mit samarbejde med Highland Park har jeg forsøgt at fusionere den klassiske burger med whisky-nuancer i langt de fleste ingredienser.

Og så kan man ikke rigtig kalde kreationen andet end – The Highland Burger.

Burgeren består af briochebolle, stegt bøf, whisky-candied bacon, whisky-syltede rødløg, whisky-karamelliserede løg, salat, ost og barbecuesauce. 

En heftig mundfuld!

Til formålet har jeg brugt en underskøn 12-års whisky fra Highland Park, som går under navnet Viking Honours – den er utrolig let og raffineret i smagen med subtile røgnoter, der går godt sammen med grillmad og burger.

Desuden har den en subtil, honningagtig sødme over sig, som gør den velegnet til at karamellisere ting. 

Whiskyburger? Det kan altså noget!

Fang opskriften herunder:

Vores team kan have anvendt AI til at assistere i skabelsen af dette indhold, som er gennemgået af redaktørerne.

Opskrift

Arbejdstid 30 min
Tilberedningstid 20 min
Antal 2 pers.

Ingredienser

Hakket oksekød 300 gram
Salat, tomat, agurk, skiveskåret 1 håndfuld
Barbecuesauce (fang opskriften i artiklen længere oppe) 2 spsk.
Cheddarost, skiver 2 stk
Rødløg 2 stk
Eddike 2 dl
Sukker 1 dl
Whisky (Gerne Highland Park Viking Honours) 2 spsk.
Løg 2 stk
Whisky (Gerne Highland Park Viking Honours) 2 spsk.
Sukker 1 spsk.
Smør 1 spsk.
Salt + peber 1 tsk
Bacon, skiver 6 stk
Brun farin 1 spsk.
Whisky (Gerne Highland Park Viking Honours) 1.50 spsk.
Brioche-burgerboller 2 stk

Fremgangsmåde