Aftensmad
Ti Pang: Asiatisk braiseret svineskank
Smørmørt kød og asiatisk sauce!
Ti Pang er navnet på en asiatisk svineskank, man i visse dele af Kina spiser til det kinesiske nytår som et fyrsteligt måltid.
Ti Pang er navnet fra den nordlige region, hvor den kan have mange andre navne alt efter, hvor i landet man befinder sig.
Det er egentlig en meget simpel opskrift, som blot tager lidt lang tid at tilberede.
Opskriften giver den møreste svineskank, hvor kødet blot falder af benet – kødet er asiatisk krydret, men ret mild i smagen, som man så supplerer med indkogt braiseringsvæske for at booste smagen.
Det siges, at det er en ret, som giver helt og stabilitet – om ikke andet mæthed!
Den er så mør, at man kan plukke kødet med spisepinde – og dyppe den i den lækre braiseringssauce.
Selve retten kan man egentlig nøjes med i sig selv – kød og sauce – men lidt bokchoys, brød og andre lækkerier, man kan dyppe i saucen, er en god idé.
Fang min opskrift på en asiatisk svineskank herunder:
Vores team kan have anvendt AI til at assistere i skabelsen af dette indhold, som er gennemgået af redaktørerne.
Opskrift
Ingredienser
Svineskank
1 stk
Ingefær
20 gram
Hvidløg
5 fed
Forårsløg
4 stk
Stjerneanis
4 stk
Kanelstang
0.50 stk
Hele nelliker
5 stk
Chiliflager (eller sichuan-peberkorn, hvis du har det)
1 tsk
Fennikelfrø, kan undlades
1 tsk
Risvin eller tør hvidvin
200 ml
Soyasauce
0.50 dl
Brun farin
2 spsk.
Laurbærblade
4 stk
Fremgangsmåde
Læs også: