Mandekogebogen

Tiella: Italiensk indbagt pizza-brød fra Gaeta

Nem og lækker afart af den klassiske indbagte pizza.

Jeg elsker at opdage nye smage og retter, som jeg kan forsøge at genskabe eller lave min egen version af derhjemme.

På min seneste tur til Italien, hvor jeg var på rejsereportage i Lazio-regionen, fik jeg serveret en vanvittig lækker, autentisk og lokal specialitet i byen Gaeta.

Den går under navnet Tiella, og er en slags indbagt pizza, hvor man har en lidt sprødere dej og pakker den ind i en tærtelignende størrelse.

Den helt klassiske er enten med løg og tomat eller blæksprutte - jeg har lavet min egen version af en Tiella, hvor jeg har forsøgt at gøre den autentisk og nem at lave.

Den er fyldt med semidried tomater, let stegte løg og gode oliven - hvilket giver en himmerigs mundfuld, når den er indkapslet i en mør og lækker dej.

Den er utrolig nem at lave - det eneste, der kan tage lidt tid, er at bage tomaterne i ovnen. Men de er ventetiden værd!

Fang min opskrift på en italiensk Tiella herunder:

ANNONCE
Tiella-bund klar til fyld.  - Tiella: Italiensk indbagt pizza-brød fra Gaeta Tiella-bund klar til fyld.
Fyldet fordeles.  - Tiella: Italiensk indbagt pizza-brød fra Gaeta Fyldet fordeles.
Klar til ovnen! - Tiella: Italiensk indbagt pizza-brød fra Gaeta Klar til ovnen!
Udskriv opskriften

Tiella: Indbagt pizza Gaeta-style

Italiensk indbagt pizza!

4 portioner 1 time, 40 minutter
Forberedelse: 10 minutter
Ventetid: 1 time
Tilberedning: 30 minutter
Ca. 850 kcal pr. portion

Ingredienser

Dej
  • 350 gram hvedemel
  • 30 ml olivenolie
  • 1 tsk fint salt
  • 200 ml vand

Løg-fyld
  • 2 stk løg
  • 3 fed hvidløg
  • ½ tsk salt + peber
  • 2 tsk balsamico, kan undlades
  • 1 tsk oregano
  • 1 tsk sukker
  • 1 tsk timian

Semidried tomater
  • 200 gram cherrytomater
  • 1 tsk fint salt
  • 2 spsk. olivenolie

Fyld
  • 1 dl kalamata-oliven, udstenede

Fremgangsmåde

  1. Start med at lave de bagte, semidried tomater - flæk tomaterne på midten og vend dem i olivenolie. Læg dem med skæresiden opad på en bageplade med bagepapir og drys med fint salt - tør dem i ovnen i ca. 1 time og 30 minutter ved 150 grader.
  2. Opløs gæren i vandet. Hæld olivenolien i en skål med hvedemelet og rør det ud, så det bliver fordelt som små krummer. Tilsæt salt og bland det sammen med vandet. Ælt det sammen i 3-4 minutter, indtil det begynder at slippe kanterne i skålen. Form til en kugle, stil det til hævning på køkkenbordet under et viskestykke i en time.
  3. Mens dejen hæver og tomaterne bager, snitter du løg og hvidløg fint - svits dem i en gavmild sjat olivenolie på panden og tilsæt timian, oregano, balsamico, salt, peber og sukker. Det skal blot de falde lidt sammen og blive let møre - 8-10 minutter. Stil dem herefter til afkøling. Snit også dine oliven i mindre stykker.
  4. Find en høj pande, springform eller lignende med en diameter på 22-24 cm - beklæd den med bagepapir. Del den hævede dej i to portioner - den ene rulles ud til en pizzacirkel, som er et 3-4 centimeter større end din form. Læg dejcirklen ned i formen, så den går lidt op af siderne - det skal bruges til at lukke din Tiella senere.
  5. Bland løgblandingen, semidried tomater og hakkede oliven sammen og fordel det i midten af dejen - rul nu den anden portion dej ud til en cirkel, der passer med formen og læg den ovenpå. Knib enderne sammen på bunden og toppen hele vejen rundt og prik huller på toppen, så dampen kan slippe ud.
  6. Bag den først i en forvarmet ovn på 180 grader varmluft i 20 minutter, skru herefter op på 200 grader og giv den de sidste 10 minutter. Lad den køle let af, inden den skæres ud.
Del

Seneste nyt

ANNONCE