Aftensmad
Tiella: Italiensk indbagt pizza-brød fra Gaeta
Nem og lækker afart af den klassiske indbagte pizza.
Jeg elsker at opdage nye smage og retter, som jeg kan forsøge at genskabe eller lave min egen version af derhjemme.
På min seneste tur til Italien, hvor jeg var på rejsereportage i Lazio-regionen, fik jeg serveret en vanvittig lækker, autentisk og lokal specialitet i byen Gaeta.
Den går under navnet Tiella, og er en slags indbagt pizza, hvor man har en lidt sprødere dej og pakker den ind i en tærtelignende størrelse.
Den helt klassiske er enten med løg og tomat eller blæksprutte – jeg har lavet min egen version af en Tiella, hvor jeg har forsøgt at gøre den autentisk og nem at lave.
Den er fyldt med semidried tomater, let stegte løg og gode oliven – hvilket giver en himmerigs mundfuld, når den er indkapslet i en mør og lækker dej.
Den er utrolig nem at lave – det eneste, der kan tage lidt tid, er at bage tomaterne i ovnen. Men de er ventetiden værd!
Fang min opskrift på en italiensk Tiella herunder:
Tiella-bund klar til fyld.
Fyldet fordeles.
Klar til ovnen!
Vores team kan have anvendt AI til at assistere i skabelsen af dette indhold, som er gennemgået af redaktørerne.
Opskrift
Ingredienser
Hvedemel
350 gram
Olivenolie
30 ml
Fint salt
1 tsk
Vand
200 ml
Løg
2 stk
Hvidløg
3 fed
Salt + peber
0.50 tsk
Balsamico, kan undlades
2 tsk
Sukker
1 tsk
Cherrytomater
200 gram
Fint salt
1 tsk
Olivenolie
2 spsk.
Kalamata-oliven, udstenede
1 dl
Timian
1 tsk
Oregano
1 tsk
Fremgangsmåde
Læs også: