Mandekogebogen

Tornado fritter

Sprøde, lækre spiral-fritter!

Kartofler kan tilberedes på et utal af måder - kogt, stegt, friteret, paneret, sauteret og alle mulige afskygninger.

En af de klassiske streetfood-måder at tilberede en kartoffel på, finder man i det sydkoreanske gadekøkken, hvor den hurtigt vandt indpas.

Nemlig Tornado Potato - eller tornado-fritterne.

I al sin enkelthed sprøde spiral-pommes frites på et træspyd.

Ved at spidde en kartoffel på en træpind, kan man skære ned i kartoflen og danne en spiral uden at skære kartoflen i stykker. 

Det giver desuden mulighed for at krydre sine kartofler rigeligt med smør og krydderier, som kan smelte ned i de små folder.

Herunder får du min opskrift på en klassisk tornado potato - sprødt, lækkert og nemt!

ANNONCE
Udskriv opskriften

Tornado-fritter

Sprøde spiraler!

6 portioner 1 time, 5 minutter
Forberedelse: 5 minutter
Ventetid: 0 minutter
Tilberedning: 1 time
Ca. 100 kcal pr. portion

Ingredienser

  • 6 stk mellemstore kartofler
  • 50 gram smør, smeltet
  • 1 fed hvidløg
  • 1 tsk røget paprika
  • 1 tsk løgpulver/hvidløgspulver
  • 1 tsk salt + peber
  • 30 gram vesterhavsost/parmesanost

Fremgangsmåde

  1. Forvarm ovnen til 180 grader varmluft. Skræl kartoflerne og spid dem enkeltvis på et træspyd.
  2. Tag en skarp urtekniv og skær ind i kartoflen i toppen, så du rammer træspyddet - kør nu forsigtigt knivens spids igennem kartoflen hele vejen ned af pinden, så du danner en tynd spiral. Lad kniven hvile på pinden og før den rundt om kartoflen, så du får et guirlande-agtig kartoffel-mønster - Når du har skåret i bund, kan du forsigtigt trække lidt i enderne på kartoflen, så du får spredt spiralerne.
  3. Drys grundigt hver kartoffel med den revne ost, så den kommer ned i alle lamellerne - jo dybere det kommer ned i kartoflen, jo mere cremet forbliver osten og jo mindre sandsynlighed for at blive for sort i ovnen - herefter blander du krydderier og revet hvidløg i den smeltede smør.
  4. Pensl nu alle kartoflerne på alle sider grundigt med kryddersmørret og læg dem på en bageplade med bagepapir - bag dem i ovnen i ca. 55-60 minutter. Vend dem af og til, så de bliver jævnt stegte og sprøde.
Del

Seneste nyt

Annonce