Torta Verde
Smagfuld italiensk grøntsagstærte!
Torta Verde er en skøn italiensk klassiker af en grøntsagstærte, der stammer fra Ligurien i Italien.
Det er en simpel tærtedej, der minder lidt om pizzadej, hvori man fylder en masse grønt - oftest i Italien bruger de chard, også kendt som sølvbede eller bladbede, men da vi i Danmark ikke bruger det nær så meget, så kan vi substituere det med eksempelvis grønkål eller spinat.
Derudover stegte courgetter, løg og en masse parmesanost - så bliver det ikke mere italiensk!
Desuden er fyldet også spækket med ris, som gør retten til en fast, mættende tærte fyldt med smag.
Den er utrolig simpel og bringer en masse smage frem med få ingredienser.
En Torta Verde kan enten serveres varm eller let lunet som en snack, sidedish eller del af et s
Torta Verde
Italiensk grøntsagstærte!
4 portioner
1 time, 25 minutter
Forberedelse: 15 minutter
Ventetid: 30 minutter
Tilberedning: 40 minutter
Ca. 750 kcal pr. portion
Ventetid: 30 minutter
Tilberedning: 40 minutter
Ingredienser
- 300 gram hvedemel
- 160 gram vand
- 2 spsk. olivenolie
- 0,6 tsk fint salt
- 15 gram gær
Fyld og grøntsager
- 2 stk courgette
- 2 håndfuld grønkål eller spinat (original opskrift skal bruge sølvbede/bladbede)
- 1 stk løg
- 2 stk æg
- 90 gram parmesanost
- 100 gram ris (gerne risotto-ris)
- 10 stk basilikumblade
- ½ tsk muskatnød, revet
Fremgangsmåde
- Opløs gær i vandet og tilsæt olivenolie, hvedemel og til sidst salt. Ælt det på røremaskine eller i hånden, indtil den er sammenhængende og fast. Stil den til hævning i 30-45 minutter.
- I mellemtiden snittes courgetterne i skiver. Skær dine løg i skiver og snit din grønkål/spinat i små stykker.
- Kog dine ris i 10 minutter i let saltet vand og afdryp dem. Steg dine courgetter, grønkål/spinat og løg på en varm pande i ca.6-8 minutter, indtil det er let brunet og smidt væsken.
- Pisk æggene sammen og tilføj fintsnittet basilikum, revet parmesanost, 0,5 tsk. salt, lidt friskkværnet peber og 0,5 tsk. muskatnød. Vend grøntsager og ris i blandingen.
- Find en springform på ca. 20 cm i diameter og smør den med lidt olie eller smør - tag 2/3 af dejen ud rul ud til en cirkel, der passer med formen, så dejen kommer godt op af kanterne. Dermed kan det slutte tæt omkring fyldet. Hæld fyldet i.
- Rul den sidste 1/3 dej ud til en cirkel, som kan danne låget - prik den med en gaffel, så dampen kan slippe ud og løft den over tærten, så den slutter tæt. Knib enderne sammen.
- Bag den i en forvarmet ovn på 180 grader i ca. 40-45 minutter, indtil overfladen er gyldenbrun. Lad den lige hvile 10-15 minutter inden udskæring - oftest serveres denne tærte også blot let lun.