Aftensmad

Torta Verde

Smagfuld italiensk grøntsagstærte!

Torta Verde
Rasmus Krarup Jensen
Af Rasmus Krarup Jensen 1. april 2023

Torta Verde er en skøn italiensk klassiker af en grøntsagstærte, der stammer fra Ligurien i Italien.

Det er en simpel tærtedej, der minder lidt om pizzadej, hvori man fylder en masse grønt – oftest i Italien bruger de chard, også kendt som sølvbede eller bladbede, men da vi i Danmark ikke bruger det nær så meget, så kan vi substituere det med eksempelvis grønkål eller spinat.

Derudover stegte courgetter, løg og en masse parmesanost – så bliver det ikke mere italiensk!

Desuden er fyldet også spækket med ris, som gør retten til en fast, mættende tærte fyldt med smag.

Den er utrolig simpel og bringer en masse smage frem med få ingredienser.

En Torta Verde kan enten serveres varm eller let lunet som en snack, sidedish eller del af et s

Vores team kan have anvendt AI til at assistere i skabelsen af dette indhold, som er gennemgået af redaktørerne.

Opskrift

Arbejdstid 15 min
Ventetid 30 min
Tilberedningstid 40 min
Antal 4 pers.

Ingredienser

Hvedemel 300 gram
Vand 160 gram
Olivenolie 2 spsk.
Fint salt 0.60 tsk
Courgette 2 stk
Grønkål eller spinat (original opskrift skal bruge sølvbede/bladbede) 2 håndfuld
Løg 1 stk
Æg 2 stk
Parmesanost 90 gram
Ris (gerne risotto-ris) 100 gram
Gær 15 gram
Basilikumblade 10 stk
Muskatnød, revet 0.50 tsk

Fremgangsmåde