Aftensmad
Torta Verde
Smagfuld italiensk grøntsagstærte!
Torta Verde er en skøn italiensk klassiker af en grøntsagstærte, der stammer fra Ligurien i Italien.
Det er en simpel tærtedej, der minder lidt om pizzadej, hvori man fylder en masse grønt – oftest i Italien bruger de chard, også kendt som sølvbede eller bladbede, men da vi i Danmark ikke bruger det nær så meget, så kan vi substituere det med eksempelvis grønkål eller spinat.
Derudover stegte courgetter, løg og en masse parmesanost – så bliver det ikke mere italiensk!
Desuden er fyldet også spækket med ris, som gør retten til en fast, mættende tærte fyldt med smag.
Den er utrolig simpel og bringer en masse smage frem med få ingredienser.
En Torta Verde kan enten serveres varm eller let lunet som en snack, sidedish eller del af et s
Vores team kan have anvendt AI til at assistere i skabelsen af dette indhold, som er gennemgået af redaktørerne.
Opskrift
Ingredienser
Hvedemel
300 gram
Vand
160 gram
Olivenolie
2 spsk.
Fint salt
0.60 tsk
Courgette
2 stk
Grønkål eller spinat (original opskrift skal bruge sølvbede/bladbede)
2 håndfuld
Løg
1 stk
Æg
2 stk
Parmesanost
90 gram
Ris (gerne risotto-ris)
100 gram
Gær
15 gram
Basilikumblade
10 stk
Muskatnød, revet
0.50 tsk
Fremgangsmåde
Læs også: