Tynde pandekager
Tynde pandekager i rigelige mængder!
Pandekager er en evig klassiker og de fås i mange forskellige former og varianter - alt fra tykke og tynde til hele pandekage-kager!
Denne opskrift er grundopskriften på helt klassiske, tynde pandekager - perfekte til syltetøj - med den helt rigtige smag og konsistens.
Tjek opskriften længere nede.
Tynde pandekager
Klassiker!
4 portioner
10 minutter
Forberedelse: 10 minutter
Ventetid: 0 minutter
Tilberedning: 0 minutter
Ca. 600 kcal pr. portion
Ventetid: 0 minutter
Tilberedning: 0 minutter
Ingredienser
- 2½ dl hvedemel
- ½ tsk salt
- 3 dl mælk
- 2 stk æg
- 40 gram smør, til stegning
- ½ tsk kardemomme
- 1½ spsk. rørsukker
Fremgangsmåde
- Bland hvedemel, kardemomme, sukker og salt sammen i en skål. Hæld halvdelen af mælken ved og pisk det sammen.
- Pisk den jævn, så den ikke har klumper i massen. Herefter tilsættes resten af mælken og æggene - pisk grundigt sammen.
- Smelt smørret og hæld i dejen.
- Hæld ca. lidt under en deciliter på en pande med lidt smør og steg dem på den ene side, indtil dejen begynder at sætte sig og få små huller - vend herefter og steg den gylden.