Mandekogebogen

Tynde pandekager

Tynde pandekager i rigelige mængder!

Pandekager er en evig klassiker og de fås i mange forskellige former og varianter - alt fra tykke og tynde til hele pandekage-kager!

Denne opskrift er grundopskriften på helt klassiske, tynde pandekager - perfekte til syltetøj - med den helt rigtige smag og konsistens.

Tjek opskriften ud herunder:

ANNONCE

Tynde pandekager

Klassiker!

4 portioner 10 minutter
Forberedelse: 10 minutter
Ventetid: 0 minutter
Tilberedning: 0 minutter
Ca. 750 kcal pr. portion

Ingredienser

  • 2½ dl hvedemel
  • ½ tsk salt
  • 6 dl mælk
  • 3 stk æg
  • 50 gram smør
  • ½ tsk kardemomme
  • 1½ spsk. rørsukker

Fremgangsmåde

  1. Bland hvedemel, kardemomme, sukker og salt sammen i en skål. Hæld halvdelen af mælken ved og pisk det sammen.
  2. Pisk den jævn, så den ikke har klumper i massen. Herefter tilsættes resten af melet og æggene - pisk grundigt sammen.
  3. Smelt smørret og hæld i dejen.
  4. Hæld ca. lidt under en deciliter på en pande med lidt smør og steg dem på den ene side, indtil dejen begynder at sætte sig og få små huller - vend herefter og steg den gylden.
Del
Om forfatteren
Rasmus Krarup Jensen Rasmus Krarup Jensen

Følg på:
Instagram

"Mad handler om smag – ikke om mængden af kød på sin pizza, eller manglen af samme på en grøntsagsret. Det handler om smagsoplevelser, nydelsen af at være i det kreative køkken og ikke mindst muligheden for at udvide sin horisont af, hvad mad indebærer."

Kontakt: rkj@connery.dk

Vil du blogge hos os?

Seneste nyt