Mandekogebogen

Verdens bedste kanelsnegle

Den bedste opskrift på kanelsnegle!

Kanelsnegle fås i mange versioner, men denne nemme opskrift giver dig noget nært de perfekte kanelsnegle!

Jeg balancerer ofte mellem wienerbrødssnegle og gærsnegle, når jeg skal beslutte mig for, hvad der er den bedste slags - men det afhænger af humøret!

Herunder får du den bedste opskrift på klassiske kanelsnegle - tricket er ikke blot at banke smag ind i remoncen, men også sørge for at fylde smag i dejen.

Så er der snegle i topklasse!

ANNONCE

Kanelsnegle

Svampede og lækre!

6 portioner 11 minutter
Forberedelse: 10 minutter
Ventetid: 45 minutter
Tilberedning: 16 minutter
Ca. 700 kcal pr. portion

Ingredienser

  • 15 gram gær
  • 2 spsk. mørk muscovado-sukker/brun farin
  • 100 ml mælk
  • 150 gram smør
  • 1 stk vaniljestang
  • 1½ tsk kardemomme
  • 2 spsk. kanel
  • 1 stk æg
  • 250 gram hvedemel
  • 80 gram rørsukker

Fremgangsmåde

  1. Lun mælken en smule i en gryde og lad 50 g smør langsomt smelte ind i mælken.
  2. I en ny skål blander du vaniljekorn, kardemomme, 1 spsk. kanel og brun farin/eller muscovado-sukker.
  3. Når smørret er helt flydende, men mælken stadigvæk er fingervarm, opløses gæret i væsken. Tilsæt krydderblandingen og rør grundigt rundt.
  4. Tilsæt herefter æg og vend det godt sammen. Tilsæt mel lidt ad gangen, og ælt dejen i hånden. Ælt indtil dejen stadig er blød og smidig, men ikke klistrer.
  5. Lad dejen hæve i ca. 45 minutter på køkkenbordet med et viskestykke over.
  6. Bland 100 g smør, 1 spsk. kanel og rørsukkeret sammen til en lækker remonce.
  7. Tænd ovnen på 180 grader.
  8. Rul dejen ud på det let meldrysset bord, hvor du former en rektangel, som har en tykkelse på ca. 0,5 centimeter (Jo tyndere, jo sprødere og flere lag.)
  9. Nu kan du vælge to ting - enten at rulle den lange side sammen, eller den korte side sammen - den lange side giver flere snegle, den korte side giver færre snegle, men flere lag!
  10. Læg dem på en bageplade med bagepapir og bag dem i ca. 15-16 minutter, til de er gyldne.
Del
Om forfatteren
Rasmus Krarup Jensen Rasmus Krarup Jensen

Følg på:
Instagram

"Mad handler om smag – ikke om mængden af kød på sin pizza, eller manglen af samme på en grøntsagsret. Det handler om smagsoplevelser, nydelsen af at være i det kreative køkken og ikke mindst muligheden for at udvide sin horisont af, hvad mad og mandemad indebærer."

Kontakt: rkj@connery.dk

Vil du blogge hos os?

Seneste nyt